Zadrani su uoči nove turističke sezone dobili još pametniju aplikaciju namijenjenu korištenju javnog gradskog prijevoza. CityBus Zadar tako u novoj verziji donosi, uz vozne redove gradskih, prigradskih i otočnih linija, pregršt dodatnih informacija poput prikaza svih stajališta za taksije na području Zadarske županije s opcijom direktnog poziva, popis nexbike stanica, lokacije bankomata i mjenjačnica, parkirališnih zona uz mogućnost direktnog plaćanja iz aplikacije, prikaz najbliže autobusne stanice i linija koje staju na toj stanici, i to sve na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i mađarskom jeziku.

Kako ističe ekipa koja stoji iza aplikacije, ideja za CityBus Zadar nastala je na Google I/O Extended Hackathonu održanom sredinom svibnja prošle godine u Zadru u organizaciji tvrtke Impaddo. Tako je cijeli projekt imao podršku partnera - Impaddo, Liburnija, Inovativni Zadar, TZ grada Zadra

CityBus Zadar (Foto: CityBus Zadar) (Foto: CityBus Zadar)

Aplikacija je besplatna i zamišljena je kao vodič kroz javni prijevoz za građane i turiste na području cijele Zadarske županije, a dosad je dobivala samo pozitivne reakcije.

U suradnji sa gradskom tvrtkom Inovativni Zadar planiramo uvođenje novih mogućnosti kako bi građanima grada Zadra i njihovim gostima što više olakšali korištenje javnog gradskog prijevoza, ističu autori aplikacije.

Najavili su i pregršt novosti koje bi trebale biti dostupne u sljedećih nekoliko mjeseci. Tako će buduće verzije aplikacije prikazivati i lokacije svih autobusa u stvarnom vremenu. Također, najavljuju dodatno olakšavanje korištenja javnog gradskog prijevoza za sve korisnike, ali o čemu se točno radi, morat ćemo pričekati do sljedećeg ažuriranja.

Aplikaciju CityBus Zadar možete besplatno koristiti na pametnim telefonima, a preuzeti ju možete na poveznici na službenoj stranici.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju