Zagrebačka dizajnerica Sunčana Špriovan pobjedila na natječaju koji je raspisao prestižni Net Magazine

Sunčana Špriovan, nagrađivana dizajnerica i kreativna direktorica UX agencije FatDUX, odabrana je dizajnirati novu ponudu telekoma budućnosti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.01.2014. / 08:03

Zagrebačka dizajnerica Sunčana Špriovan pobjedila na natječaju koji je raspisao prestižni Net Magazine

Sunčana Špriovan, nagrađivana dizajnerica i kreativna direktorica UX agencije FatDUX, odabrana je dizajnirati novu ponudu telekoma budućnosti. Natječaj je raspisao Net Magazine, najprodavaniji svjetski časopis za digitalni dizajn, a direktan povod poziva je Sunčanin rad na Iskon telekomu kojeg su urednici časopisa prepoznali vrlo kvalitetnim.

Odgovor na dizajnerski izazov objavljen  je izdanju za mjesec siječanj, a podrazumijeva globalno dijeljenje resursa telekom operatera te visoku dostupnost brzog i bežičnog interneta. Pretpostavka je da će korisnik zahtijevati jednaku razinu usluga, dostupnost i ujednačene cijene neovisno o trenutnoj lokaciji. Tražit će od svog operatera da ga prati na svim njegovim putovanjima. Mobilni uređaji i klasične ponude nisu dovoljni sami za sebe, ako ih ne prate jednako tako mobilne i fleksibilne usluge te aplikacije.

Uređaji će bežično komunicirati što će omogućiti prebacivanje pregleda sadržaja npr. sportskog prijenosa sa ekrana mobitela na TV hotela, a mobitel će istovremeno postati daljinski upravljač ili pak ekran za paralelni prikaz sportskih statistika. Mogućnosti su neograničene!

U konačnici, dizajnerski odgovor Sunčane Špriovan je personalizirani mobilni portal koji se osim uređaju  prilagođava i geo lokacijama, interesima, ulogama u poslovnom okruženju, dobu dana i sl.

Originalni koncept i slike na: www.xvision.org/future

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti