Zagrebačka tvrtka Koios preuzima tvrtku Beta Tau Beta (BTB)

Perspektiva objedinjenog poslovanja koje bi 2020. godine trebalo biti na razini od 25 milijuna kuna prihoda bit će stvaranje jednog od vodećih pružatelja IT usluga velikim korporativnim klijentima i poslovnim sustavima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.10.2019. / 15:30

Branko Šlivarić i Stjepan Pavlek Posavec (Foto: Koios)

Tvrtka Koios, specijalizirana za business intelligence (BI) usluge i razvoj aplikativnih rješenja za financijski sektor na .NET platformi, u potpunosti je preuzela domaću tvrtku Beta Tau Beta (BTB) čije su glavne djelatnosti razvoj programskih rješenja u Javi te implementacija Jira rješenja namijenjenih softverskim inženjerima (developerima). Tvrtka BTB posljednjih je godina u prosjeku rasla oko 28 posto godišnje te do kraja 2019. očekuje ukupne prihode na razini od 10 milijuna kuna.

Istovremeno, Koios se u periodu od 2016. do 2019. u svojim prihodima i veličini utrostručio, pokazavši rast od oko 42 posto svake godine, te će prihodi na kraju 2019. iznositi oko 12 milijuna kuna. U 2018. Koios je ostvario 9,9 milijuna kuna prihoda. Kako Koios u ovom trenutku zapošljava nešto više od 30 konzultanata za BI i stručnjaka za razvoj softvera i rješenja za neke od najvećih banaka u zemlji i druge velike poslovne sustave, a BTB ima 20 zaposlenih, objedinjena grupa već ima više od 50 zaposlenih. Već u 2020. očekuje se dodatno zapošljavanje oko 20 posto novih zaposlenika u odnosu na trenutačni broj, zbog čega će se obje tvrtke krajem ove godine preseliti u novi, zajednički poslovni prostor u Zagrebu.

Imajući u vidu već dogovorene poslove u zemlji i inozemstvu za Koios i BTB, vjerujemo da će naši zajednički prihodi u 2020. premašiti 25 milijuna kuna. To će pratiti i rast broja zaposlenih jer već u ovom trenutku osjećamo daljnju potrebu za zapošljavanjem programera i BI konzultanata. Koios i BTB svojim će klijentima ponuditi cjelovitiju uslugu i moći će ih podržati u svim njihovim potrebama, izjavio je Stjepan Pavlek Posavec, jedan od osnivača i predsjednik uprave tvrtke Koios.

Istovremeno, zaposlenici će imati priliku raditi na raznovrsnijim projektima za više klijenata, otvorit će se nove mogućnosti napredovanja a nastavljamo njegovati i naš program radničkog dioničarstva kroz koji mnogi zaposlenici imaju priliku još direktnije sudjelovati u razvoju i uspjehu tvrtke. Ne možemo isključiti niti mogućnost daljnjih preuzimanja i spajanja s ciljem stvaranja najvećeg sustava za profesionalne IT usluge u zemlji, zaključuje Stjepan.

Dosadašnji vlasnik i direktor tvrtke BTB, Branko Šlivarić, ostat će uključen u upravljanje zajedničkim sustavom na strateškoj razini kao član uprave te kao suvlasnik u zajedničkoj tvrtki. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti