Zahvaljujući TikToku pronašao obitelj nakon dvije godine razdvojenosti

TikTok ne služi samo za zabavu već može i pomoći ljudima u nevolji.

Hina | 28.05.2020. / 12:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Video s TikToka koji je trebao potaknuti Indijce da u doba pandemije koronavirusa pomognu siromašnim sugrađanima rezultirao je neočekivanim ishodom pomogavši nestalom čovjeku da se ponovno spoji sa svojom obitelji, prenosi u četvrtak BBC.

R Venkateshwarlu, koji je bio nestao prije dvije godine, pojavio se u videu snimljenom 2000 kilometara od svoga doma u Telangani.

Prijatelj je odmah izvijestio obitelj, koja se obratila policiji u sjevernoj državi Punjab.

Rasplakao sam se kad sam ga vidio, rekao je sin R Peddiraju BBC-ju.

R Venkateshwarlu, koji loše čuje i teško govori, živio je u selu u južnoj državi Telangana. Ima ženu i petero djece, a radio je kao nadničar.

U travnju 2018. ušao je u kamion kako bi u susjednom selu potražio posao. Zaspao je i vozač nije imao pojma da je u kamionu. To je shvatio nekoliko kilometara dalje i izbacio ga nasred ceste, priča sin.

Sam na nepoznatom putu, Venkateshwarlu je ušao u drugi kamion nadajući se da će se vratiti kući. No poslije nekoliko sati shvatio je da se kreće u suprotnom smjeru. Vozač ga je iskrcao u Ludhiani, velikom industrijskom gradu u Punjabu.

Peddiraju kaže da su ga pokušavali pronaći uz pomoć lokalne policije, ali to im nije polazilo za rukom.

Otkako je Indija proglasila karantenu zbog koronavirusa, policijski zapovjednik u Punjabu Ajaib Singh hodao je ulicama Ludhiane i donirao hranu siromašnima i migrantskim radnicima.

Na svom kanalu na TikToku, koji prati više od 800.000 ljudi, objavljivao je snimke humanitarnih djela tijekom koronavize.

U jednome koji je postavio u ožujku, Singh dijeli hranu ljudima koji žive pod vedrim nebom u Ludhiani.

Tisućama kilometara daleko u Telangani, Peddirajuov prijatelj vidio je snimku i prepoznao Venkateshwarlu te istog trena obavijestio članove njegove obitelji.

Oni su stupili u kontakt s lokalnom policijom, koja je potom našla Venkateshwarlua i organizirala videopoziv između sina i nestalog oca.

Obojica smo se rasplakali kada smo se ugledali. Rekao je da dođem i da ga odvedem doma, izjavio je sin BBC-ju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti