Zaigrajte jedinstvenu adventsku AR igru i prošećite malo drugačijim Adventom u Zagrebu

Svi koji imaju pametne telefone s popisa podržanih uređaja mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR na 10 lokacija u centru Zagreba potražiti prepoznatljive kutije s igračkama, te ih otpakiravati dodirom ekrana.

Martina Čizmić | 24.12.2021. / 15:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Equinox Vision u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, posjetiteljima glavnog grada omogućio je doživljaj Adventa na nešto drugačiji način. Naime, svi posjetitelji koji preuzmu aplikaciju na svoje pametne telefone mogu sudjelovati u jedinstvenoj adventskoj igri u proširenoj stvarnosti. 

Unutar aplikacije Equinox XR igrači će kroz “unboxing” igru otkrivati i skupljati igračke postavljene na 10 lokacija u gradu. Nakon što igračke pronađu, igrači ih mogu mogu ponijeti sa sobom i samostalno ih, koristeći aplikaciju, postaviti u proširenu stvarnost na bilo kojoj lokaciji na svijetu, te na taj način dijeliti radost otpakiravanja poklona s drugima.

Slika nije dostupna Nedostaje vam zagrebački Advent? Doživite dašak adventskog ugođaja u proširenoj stvarnosti

Riječ je o igračkama koje su se proizvodile upravo na području Zagreba - u tvornicama Biserka i Tik Tik ili u Vavrinoj radionici te su ujedno i glavni motiv ovogodišnjeg Adventa. Equinox vodi tradicionalne igračke u budućnost i omogućuje da u trodimenzionalnom obliku ožive kroz sadržaj proširene stvarnosti (AR) na ekranima pametnih telefona.

Svi koji imaju pametne telefone s popisa podržanih uređaja mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR na 10 lokacija u centru Zagreba potražiti prepoznatljive kutije s igračkama, te ih otpakiravati dodirom ekrana.Tako ih korisnici mogu pomoću kamere mobitela vidjeti na: Trgu bana Jelačića, Trgu kralja Tomislava, Kurelčevoj ulici, Parku Zrinjevcu i drugim lokacijama.

Na svakoj lokaciji se nalazi druga igračka. Jednom kada igrač pronađe i otpakira pojedinu kutiju, igračku nosi sa sobom i tada ju može samostalno, koristeći aplikaciju, postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svijetu na kojoj se igrač u tom trenutku nalazi.

Slika nije dostupna Zanimljiva društvena inovacija spaja povijest i tehnologiju: U proširenoj stvarnosti saznajte kako se Pula mijenjala

Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina i otići na neku od lokacija na kojoj su postavljeni adventski sadržaji. Svoj osobni doživljaj igre i interakcije s postavljenim trodimenzionalnim objektima u AR-u, korisnici aplikacije mogu kao video ili sliku podijeliti i na društvenim mrežama.

Veliko nam je zadovoljstvo da smo za ovaj Advent omogućili građanima i posjetiteljima Zagreba ne samo da dožive jedinstvenu AR igru, već i da sami budu kreatori lokacijskog AR sadržaja. Time pokazujemo kako platforma Equinox omogućuje svakodnevno objavljivanje AR sadržaja na način blizak onome na društvenim mrežama. Naša najveća snaga je u lakom i brzom objavljivanju najrazličitijih animiranih i interaktivnih AR sadržaja – fotografija, video-zapisa, 3D likova – koje je moguće pregledavati na smartfonima, najraširenijim uređajima koje svatko ima u džepu, izjavio je Ivan Voras, suosnivač tvrtke Equinox Vision.

Virtualne igračke zagrebačkog Adventa u Equinoxu na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai

Equinox i Turistička zajednica grada Zagreba postavili su glavne motive ovogodišnjeg Adventa na fizičke lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai donose novu dimenziju u komunikaciji i promociji turističkog proizvoda.

Sedam igračaka na pet lokacija oko i unutar hrvatskog paviljona posjetitelji će moći uz pomoć svojih pametnih mobitela potražiti prepoznatljive kutije te ih otpakirati dodirom ekrana.

Na taj način posjetitelji dolaze u kontakt s turističkim proizvodom koji kroz sadržaj proširene stvarnosti smisleno obogaćuje fizički prostor.

Slika nije dostupna Prošećite "ukletim Zagrebom" i riješite "Legendu o ukletom dječaku"

Nastavljamo s prošlogodišnjim uspješno pokrenutim projektom proširene stvarnosti (AR) te kroz “Virtualne igračke” spajamo tradiciju s naprednom tehnologijom. Kako svake godine oplemenjujemo Advent novim sadržajima, tako sada omogućujemo građanima i posjetiteljima Zagreba da kroz šetnju gradom u svijetu proširene stvarnosti pronalaze, skupljaju i daruju voljenima tradicionalne hrvatske igračke kroz interaktivnu AR igru. Turističku ponudu smo i ovaj puta prilagodili novonastalim uvjetima, a ovakve inovacije omogućuju nam stvaranje dodatne vrijednosti, atraktivnosti, ali i pojavnosti našeg najpoznatijeg turističkog proizvoda, izjavila je dr.sc. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti