Zaigrajte već danas: Stigao dugo očekivani Total War: Warhammer

Odbrojavanje završeno...

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.05.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz radionice Creative Assembly danas nam je stigao još jedan Total War. Riječ je o naslovu Total War: Warhammer, strategiji na poteze u stvarnom vremenu (poznatija kao turn-based strategy in RTS).

Po prvi put u Total War serijalu neće se pratiti povijesni tijek događaja, već je igra smještena u fantasy svijet Warhammera. Ovaj put tvorci su igru htjeli približiti fanovima fantasy igara kao što su Warhammer franšize, Lord of the Rings ili World of Warcraft.

Svi oni koji su prednaručili igru ili će je kupiti na Steamu u prvom tjednu izlaska, dobit će i DLC dodatnu frakciju pod nazivom Chaos Warriors. Inače, osnovna igra imat će četiri frakcije: Greenskins, Vampire Counts te 2 frakcije koje se najviše uklapaju u tradicionalni Total War gameplay - Empire i The Dwarfs.

Primjerice, frakcije Greenskins i Vampire Counts igraju se na u potpunosti drugačiji način od onog na koji su naviknuti fanovi Total War franšize. S Greenskinsima ćete se morati puno boriti jer će, u suprotnom, vašim jedinicama opasti tzv. ''fightness'' koji može dovesti do niske sposobnosti borbe vaših jedinica, a ako "fightness" budete održavali na visokoj razini, vaša će vojska  stvoriti novu vojsku kojom upravlja AI i koja će vam se pridružiti u sljedećim borbama.

Vampire Counts morat ćete igrati na način da po mapi širite Vampire Corruptions s kojim ćete zelene šume i livade pretvarati u sivilo i smrt.

Budući da ovaj put u svojim redovima imate jedinice poput divova, pegaza, čarobnjaka, orkova i drevnih vampira (samo su neke od navedenih brojnih jedinica), znatno se mijenjaju taktičke mogućnosti, kao i raznolikost jedinica te čine igru znatno zanimljivijom.

Kakve sve zanimljivosti krije Total War: Warhammer pogledajte u traileru:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti