Zakoračite u budućnost: Prijavite se za Zagreb Crowdfunding Convention

Ponekad ideja, koliko god dobra, čak i savršena bila, nije dovoljna, bez financijske potpore gotovo je nemoguće realizirati projekt, a kako to učiniti putem crowdfundinga saznajte idućeg mjeseca u Zagrebu.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.08.2015. / 06:30

Zakoračite u budućnost: Prijavite se za Zagreb Crowdfunding Convention

Ponekad ideja, koliko god dobra, čak i savršena bila, nije dovoljna, bez financijske potpore gotovo je nemoguće realizirati projekt, a kako to učiniti putem crowdfundinga saznajte idućeg mjeseca u Zagrebu. 

Zagreb Crowdfunding Academy koji se u organizaciji UNDP Hrvatska i tvrtke Brodoto održava 17. i 18. rujna u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka zapravo je kulminacija brojnih edukacijskih događanja koja su započela na Crowdfunding Academy u proljeće ove godine. Iako je u današnje vrijeme kada je svijet globalno selo crowdfunding, odnosno grupni način financiranja raznih start-up projekata postao sasvim uobičajen, na ovim prostorima podosta poduzetnika, pogotovo u početnoj fazi svojeg poslovanja još uvijek nema dovoljno informacija i znanja da bi se "prijavili" na neki od poznatih i priznatih crowdfunding servisa. Upravo u tom smjeru, promjene i edukacije, ide Zagreb Crowdfunding Academy, koji je na konvenciji pripremio pregršt kvalitetnih predavanja i predavača. Prošle godine je crowdfunding diljem svijeta "zavrtio" preko 16 milijard američkih dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

Što se tiče Hrvatske, tu su stvari dijametralno suprotne, jer je cijela priča oko ovakvog načina financiranja još uvijek u povojima, prošle godine je prikupljeno 2 milijuna kuna, pokrenuto je 45 kampanja. Potencijal postoji, kvalitetni projekti također, samo treba "razbuktati crowdfunding vatru", a kako to napraviti možete saznati upravo na rujanskoj akademiji. Na Zagreb Crowdfunding Convention će sudjelovati trenutno najznačajnija imena iz područja crowdfundinga. Uz potpredsjednice Indiegogo platforme Liz Wald i Anastasiu Emmanuel, na konvenciji će sudjelovati i predstavnici dvije najveće europske crowdfunding platforme: Maria G. Perulero (Goteo.org) i Roberto Esposito (DevRev). Svoje sudjelovanje, između ostalog potvrdili su Irene Tordera iz Europske mreže za crowdfunding, poslovni anđeli Saša Cvetojević i Mihovil Barančić (Zagrebački inkubator poduzetništva), IT i startup stručnjak Ivo Špigel, Goran Jeras, pokretač prve hrvatske etičke banke, Ladislav Jurić (Bagizzmo) i mnogi drugi.

Tijekom konvencije oni će razmijeniti znanja i iskustva o pripremi i provedbi crowdfunding kampanja i daljnjem razvoju crowdfundinga u Hrvatskoj. Također, bit će predstavljeni primjeri uspješnih domaćih i svjetskih crowdfunding kampanja. Detaljan program konvencije će biti objavljen u narednim danima, više informacija možete pronaći na službenim web stranicama, na Facebook stranici  odnosno na web stranicama UNDP Hrvatska i tvrtke Brodoto

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti