Zanimljivi rezultati: Tvrtke diljem svijeta najviše vjeruju ovom malom proizvođaču pametnih telefona

Nokia je nedavno proslavila tisućito ažuriranje svojih uređaja, zbog čega je veoma privlačna tvrtkama.

Martina Čizmić | 29.10.2020. / 13:50

Nokia (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Counterpoint Research u svom je posljednjem izvješću za 2020. Nokijine mobilne telefone uvrstio na sam vrh najpouzdanijih i sigurnih telefona. Na temelju tri osnove softvera: sigurnosti, kvalitete izrade i uređaja koji preporučuju, poduzeća Nokia svojom je pozicijom već drugu godinu zaredom pretekla neka od najvećih imena u mobilnoj industriji.

Pandemija koronavirusa učinila je svijet digitalno povezanijim nego prije, a pametni telefoni postali su uređaji koji su uvijek uključeni i povezani. Zbog toga su i ranjiviji na kibernetičke napade kojih je sve više i po učestalosti i po ozbiljnosti. Upravo su zbog toga redovita ažuriranja operativnog sustava Android postala ključna. Osim toga, pandemija je natjerala mnoge da počnu raditi od kuće, što znači dodatne izazove za tvrtke kako bi zaštitile podatke, blokirale malware i spriječile phishing napade. Drugu godinu zaredom Nokijini telefoni našli su se na vrhu naše ljestvice jer pružaju najobuhvatnija softverska i sigurnosna ažuriranja, istaknuo je direktor istraživanja Peter Richardson.

U vrijeme kada se svijet prilagodio "novo normalnom" kibernetički kriminalci posebno su aktivni. Stoga ne iznenađuju podaci prema kojima je čak 39 posto mobilnih korisnika u tvrtkama bilo sigurnosno ugroženo, dok čak petina radnika smatra da je izložena kibernetičkom kriminalu dok radi od kuće. 

Nedavno Europolovo izvješće o procjeni prijetnje organiziranim kriminalom putem interneta (IOCTA) također je analiziralo trend rasta kriminalnih operacija povezanih s internetom, a stručnjaci vjeruju kako se predviđa da će globalna potrošnja kibernetske sigurnosti dosegnuti gotovo milijardu dolara u borbi protiv prijetnji.

Na početku našeg putovanja - kada smo lansirali svoje prve pametne telefone 2017. godine - obećali smo da će iskustvo na Nokijinim pametnim telefonima biti čisto, sigurno i uvijek ažurno. Vodili smo industriju i od tada smo i dalje posvećeni isporuci do tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i dvije godine ažuriranja OS-a osiguravajući ljudima da mogu izvući više iz svojih telefona tijekom dužeg perioda. Drugu godinu zaredom istraživanje industrijskih vlasti prepoznalo je našu nepokolebljivu predanost pružanju telefonskog iskustva koje s vremenom postaje sve bolje - osiguravajući da pametni telefon Nokia pruža sigurno, pouzdano softversko iskustvo u koje uistinu možete imati povjerenja, istaknuo je Adam Ferguson, globalni voditelj product marketinga u HMD Globalu. 

Iz Nokije ističu kako su nedavno obavili 1000. ažuriranje softvera, otkrili završetak nadogradnje portfelja Android 10 i istaknuli vremenski plan nadogradnje Androida 11.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti