Zbog koronavirusa raste popularnost jedne posve nove grane turizma

Kada već zbog pandemije ne mogu ići na prava putovanja, Japanci u Rimu, New Yorku i Parizu uživaju u virtualnom svijetu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.08.2020. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od turističkih kompanija koja je zabilježila veliku potražnju za svojim uslugama jest japanski First Airlines. Nakon početka pandemije mnogi su odlučili na određeno vrijeme odgoditi planirana duža putovanja zbog straha od koronavirusa kako se ne bi zarazili na aerodromima, avionima ili hotelima. Onima koji bi rado posjetili Pariz, London, New York ili Rim, ali ne žele riskirati i putovati iz Japana do Europe ili u SAD dok se korona ne smiri, jedino rješenje jest First Airlines, koji nudi putovanja i obilazak gradova u - virtualnom svijetu.

Slika nije dostupna Seks u doba koronavirusa: Uključi računalo, udobno se smjesti i zakorači u VR pornografiju

Nakon rezervacije virtualnog putovanja, dobije se karta s datumom i vremenom putovanja i označenim sjedištem. Kartu je potrebno pokazati na pultu smještenom u uredima First Airlinesa, nakon čega putnici ulaze u prostoriju napravljenu po uzoru na unutrašnjost klasičnih putničkih zrakoplova. Unutra je sve na prvi pogled slično kao i u avionima - potrebno je sjesti na svoje mjesto, vezati pojas pa čak i pogledati klasičnu demonstraciju stjuardesa oko načina vezivanja pojasa, sigurnosnog prsluka za spašavanja i načina korištenja maski za kisik.

Također, stjuardese poslužuju i hranu i pića kao što to rade i na pravim letovima, a na ekranima postavljenim u umjetnoj kabini mogu se vidjeti krila zrakoplova, kao i oblaci kroz koje se leti. Dakle, potpuna atmosfera kao i u pravim zrakoplovima, no nema opasnosti od padova.

Slika nije dostupna Koronavirus zatvara i striptiz-barove, no postoji zanimljivo rješenje za posjetitelje takvih klubova

Nakon polijetanja putnici stavljaju VR naočale i započinju istraživanje gradova u virtualnom prostoru, a većina njih zadovoljna je takvim iskustvom putovanja. Predsjednik kompanije Hiroaki Abe rekao je kako imaju i neke klijente koji inače svake godine putuju na Havaje, no kako ove godine zbog korone nisu mogli na pravi put, odlučili su se na virtualno putovanje s First Airlinesom.

Iako ne sumnjamo da je takvo iskustvo zanimljivo, jasno je kako virtualni svijet ne može zamijeniti stvarni te bismo godišnji odmor radije proveli na pravom Jadranu, a ne virtualnom.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti