Koronavirus zatvara i striptiz-barove, no postoji zanimljivo rješenje za posjetitelje takvih klubova

Ako ne može u stvarnosti, jedan striptiz-bar vjernim posjetiteljima omogućio je plesove u krilu – u virtualnoj stvarnosti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.03.2020. / 14:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom veljače i ožujka cijeli se svijet promijenio i stvari koje su nam dosad bile u potpunosti normalne poput odlaska u kino, kazalište, restorane ili u noćne klubove postaju nam nedostupne te je pitanje kada će nam se životi vratiti u normalu. Takve radikalne promjene mogle bi uništiti brojne kompanije i nema tko neće biti zahvaćen krizom te se kompanije moraju što bolje prilagoditi novonastaloj situaciji kako bi preživjele. Npr. restorani koji su već neko vrijeme prazni, a najgore očito tek dolazi, pokušavaju se održati fokusiranjem na pripremu hrane za dostavu, kako bi uspjeli održati likvidnost i dio radnih mjesta.

Virtualna stvarnost, ilustracija Virtualna i proširena stvarnost mogle bi do 2030. godine donijeti porast od 1,4 bilijuna funti svjetskom gospodarstvu

Vlasnici jednog striptiz-bara u New Yorku, koji će zbog koronavirusa također provesti neko vrijeme bez gostiju, okrenuli su se tehnologiji kako bi svojim dosadašnjim posjetiteljima pružili atraktivno iskustvo zbog kojih i inače posjećuju takve barove. Die Happy Tonight (DHT), striptiz-klub iz New Yorka, kada već ne može uživo, tako će omogućiti ples u krilu – u virtualnom svijetu.

Ljudi trebaju vezu s drugim ljudima i trebaju se zabavljati. Virtualna stvarnost odličan je način na koji se to može postići iz sigurnosti svog doma, rekao je za NY Post osnivač DHT-a Kalin Moon.

Putem virtualne stvarnosti posjetitelji mogu posjetiti VIP dio DHT-ova striptiz-bara te uživati u plesu striptizeta pred kamerama. Zahvaljujući VR-u mogu se kretati virtualnim prostorima, pa čak vidjeti i druge ljude kako sjede za stolovima i uživaju u predstavi i plesu u krilu. Virtualnom baru za striptiz, osim putem uređaja za virtualnu stvarnost, može se pristupiti i putem mobilnih uređaja.

HTC Vive Cosmos HTC predstavio VR sustav koji se prilagođava korisniku, a bit će dostupan i u Hrvatskoj

Dok se situacija ne popravi, a to čini se neće biti tako skoro, morat ćemo se prilagoditi (trenutačnom) novom načinu života – radu od kuće umjesto u uredima, komunikaciji putem interneta umjesto uživo, naručivanju hrane iz restorana, umjesto večera u samim restoranima pa čak i striptizu u virtualnom prostoru.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti