Zbog problema s aplikacijom, neki vlasnici Tesle nisu mogli otključati svoje automobile

Iako bi vlasnici Teslinih vozila trebali moći otključati svoje automobile i kada aplikacija ne radi, dio njih požalio se kako ipak ne mogu otključati vozilo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.11.2021. / 08:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Danas živimo u povezanom svijetu u kojem smo uvelike ovisno o internetu i svaki pad mreže ili određenih aplikacija može uzrokovati velike probleme. Dovoljno se sjetiti nedavnog pada Facebooka kada korisnici nisu mogli objavljivati sadržaj na Fejsu i Instagramu (a brojni influenceri žive od toga), niti su mogli komunicirati putem WhatsAppa.

Slika nije dostupna Veliki obrat u istrazi o nesreći u kojoj su poginule dvije osobe: Podaci iz Teslina automobila otkrili su pravu istinu

Neki vlasnici Tesle jučer su imali puno većih problema jer, kada je Teslina aplikacija prestala raditi, nisu mogli otključati, niti pokrenuti svoje automobile. Na to su upozorili vlasnici Teslinih automobila na Twitteru, na što je reagirao i Elon Musk koji se ispričao i nekoliko sati kasnije napisao da je situacija riješena te će poduzeti mjere kako se isto ne bi ponovilo u budućnosti.

Aplikacija je prikazivala “500 server error”, što upućuje na probleme sa serverom na koji se Teslina aplikacija pokušava spojiti. Kako je poznato, osim putem kartice s ključem i daljinskog ključa, Teslini automobili kao ključ mogu koristiti i smartphone. S obzirom na to da se telefoni povezuju s automobilom putem bluetootha, za njihovo korištenje kao ključa nije potrebna povezanost s internetom, odnosno problemi s aplikacijom ne bi trebali utjecati na otključavanje vozila.

Ipak, kako su objavili na CNN-u, u nekim (čini se rijetkim) slučajevima korisnici ipak nisu mogli otključati svoje vozilo. Spominju slučaj Zacharyja Kiefera koji satima nije mogao ući u svoj automobil. On je izgubio Teslinu karticu koju je koristio kao ključ, a nedavno je kupio novi telefon te nije mogao otključati svoje vozilo. Izrazio je nezadovoljstvo s Teslinom korisničkom službom te je rekao da se čini da ih nije briga za probleme koje vlasnici njihovih telefona imaju.

Slika nije dostupna Vrijednost Tesle prešla tisuću milijardi dolara

Dio korisnika na Twitteru također se požalio kako s telefonima ne mogu otključati svoje automobile. Na Electreku kažu kako je Tesla ovaj tjedan nadogradila svoju aplikaciju te je u tome vjerojatni uzrok problema s radom aplikacije. I na ovoj stranici naglašavaju kako bi, i kada aplikacija ne radi, vozači trebali sa svojim telefonom moći otključati automobil, no ipak preporučuju nošenje ključa ili kartice kako bi se izbjegle situacije poput jučerašnje.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti