Želi ih skupiti sve: Apple u pregovorima s još nekoliko tvrtki o AI opcijama

Nakon što su dogovorili suradnju OpenAI, u Appleu kreću dalje.

Martina Čizmić | 24.06.2024. / 08:14

Apple (Foto: Afp)

Iako se činilo da u Appleu ignoriraju cijelu priču oko umjetne inteligencije, čini se kako je istina zapravo potpuno drugačija. Nakon što su dogovorili suradnju s OpenAI oko integracije njihove umjetne inteligencije u Appleove proizvode, predstavili svoju "Apple inteligenciju", šuška se da su u pregovorima s još jednom velikom tvrtkom oko korištenja njihove umjetne inteligencije.

Tim Cook Šef Applea uvjeren: AI će omogućiti da svoje telefone koristimo - manje

Kako javlja Wall Street Journal, Apple razgovara s Metom o integraciji Metinog generativnog AI modela u Appleovu inteligenciju.

Za sad nema konkretnijih informacija o tome do koje su točke pregovori napredovali i što bi točno takva suradnja značila za korisnike Appleovih proizvoda. No, treba podsjetiti kako je Apple prilikom predstavljanja svoje AI strategije prije nekoliko tjedana, kao glavni naglasak istaknuo "privatnost". Kako će to spojiti s Metom i njihovim korištenjem korisničkih podataka za treniranje AI, bit će zanimljivo vidjeti.

Osim toga, Meta nije jedina s kojom Apple pregovara o AI suradnji.

Tim Cook i Craig Federighi Umjetna inteligencija u potpunosti mijenja način na koji će se koristiti Appleovi uređaji

WSJ navodi i kako se pregovara s AI startupom Anthropic o integraciji njihove generativne umjetne inteligencije.

Iz Applea su, već uobičajeno, prilično zatvoreni što se komentara tiče, no navodno se pregovara o modelu prema kojem bi tvrtke kroz Apple inteligenciju prodavale pretplate za svoje AI usluge.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti