Želite kupiti kriptovalute? Sad to možete napraviti na pomalo neobičnom mjestu

Na raspolaganju je i Crypto centar, posebna internetska stranica na kojoj su objedinjene sve usluge Hrvatske pošte povezane s kriptovalutama.

Martina Čizmić | 12.11.2021. / 12:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Svi oni koji bi željeli kupiti neku kriptovalutu, a nisu sigurni kako ili gdje, sad to mogu obaviti u uredima Hrvatske pošte. Kako su priopćili iz Pošte, kriptovalute se mogu kupiti ili prodati u više od 50 odabranih poštanskih ureda koji pokrivaju sve županije.

Napominju kako se u poštanskim uredima trenutačno se može poslovati s 11 kriptovaluta: Bitcoin, Ripple, Stellar, Ether, Eos, Bitcoin Cash, Dai, USDT, USD Coin, Polkadot i Kusama. Uvođenjem opcije kupnje kriptovaluta odabrani poštanski uredi postali su i centralne lokacije za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr.

Na raspolaganju je i Crypto centar, posebna internetska stranica na kojoj su objedinjene sve usluge Hrvatske pošte povezane s kriptovalutama. Na internetskoj stranici nalazi se tečajna lista, informacije o kupnji i prodaji željene kriptovalute te interaktivna karta s adresama poštanskih ureda u kojima je dostupna ova usluga.

Slika nije dostupna Mislite da vam je Rimac Nevera nedostižna? Razmislite ponovno!

Iz Pošte podsjećaju i na kriptomarke, još jedan novitet kojim je povezana domaća filatelija s novim tehnološkim trendovima, odnosno tržištem NFT-a. Sva tri izdanja kriptomaraka koja su puštena u optjecaj imala su ukupno 3000 ekskluzivnih primjeraka koji su se mogli kupiti samo kriptovalutama i koji su u međuvremenu rasprodani, a kriptomarke se mogu kupiti u većim poštanskim uredima i na https://www.epostshop.hr/.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti