Želite kupiti ogroman dijamant za bitcoin ili ether? Sotheby's će prihvatiti obje valute na aukciji

Međunarodna aukcijska kuća Sotheby's prihvatit će uplatu u bitcoinu ili etheru tijekom prodaje 101,38-karatnog dijamanta. To predstavlja novi veliki korak u prihvaćanju kriptovaluta kao legitimnog platežnog sredstva, pogotovo nakon što je Tesla ranije obznanila da više ne prima uplate u bitcoinu za svoje automobile.

Branimir Vorša | 07.07.2021. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Stručnjaci predviđaju da bi besprijekorni dijamant u obliku velike suze mogao postići prodajnu cijenu i do 15 milijuna dolara tijekom aukcije u Hong Kongu. Prema Sotheby'su, bio bi to najskuplji objekt javno ponuđen za kupnju kriptovalutama dosad.

Josh Pullan, direktor Sotheby'sovog globalnog odjela za luksuz, rekao je kako postoji povećana potražnja za dragocjenim kamenjem, sve više od strane mlađe, digitalno uhodane generacije, mnogi od kojih žive u Aziji.

Manje od 10 dijamanata s više od 100 karata je ikad završilo na aukciji, a tek dva navedenog oblika.

Aukcijske kuće sve više prihvaćaju kriptovalute kao platežno sredstvo, a Phillips je čak nudio i djelo uličnog umjetnika Banksyja u lipnju uz prihvaćanje bitcoina i ethera za plaćanje. I Christie's je isto tako prihvatio plaćanje etherom za set digitalnih umjetničkih djela još u veljači.

Mnogi ljudi su se obogatili poprilično brzo na račun volatilnosti kriptotržišta protekle godine pa su sad u potrošačkom raspoloženju. Ako želite biti konkuretni u svijetu umjetnosti kao prodavač umjetnina ili aukcijska kuća, dopuštanje kolekcionarima da plaćaju kriptovalutama učinit će vas inovativnijima i atraktivnijima, pojašnjava George Bak, savjetnik za umjetnost i kurator švicarskog muzeja za suvremenu digitalnu umjetnost, koji je specijalist i za blokchain tehnologije.

Ipak, Bak ne vidi da će kriptovalute zamijeniti tradicionalan novac u neko dogledno vrijeme, no ističe kako je hibridna realnost u kojoj možete imati digitalni i fizički novčanik istovremeno, puna potencijala.

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti