Želite li se jeftinije voziti Uberom, pazite na ovu sitnicu

Kad sljedeći put poželite naručiti Uber, provjerite u kakvom vam je stanju baterija. Mozda možete uštedjeti koju kunu ako ga naručite prije nego što vam baterija uđe u crveno.

Martina Čizmić | 20.09.2019. / 12:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dobro je poznata Uberova praksa da cijene prilagođava ponudi i potražnji na tržištu odnosno u određenom trenutku. No znate li da vam Uber može ponuditi i drugačiju cijenu ovisno o stanju vašeg mobilnog telefona?

Uber prikuplja velike količne podataka od svojih vozača i putnika. Tako zna gdje se točno nalaze u svakom trenutku, kakvo je stanje u prometu, ali i u kakvom je stanju njihov pametni telefon. Naime, Uberova aplikacija prati razinu baterije pametnog telefona kako bi znala kad smanjiti potrošnju energije da bi uređaj dulje trajao.

U Uberu su otkrili da ljudi kad primijete da im je baterija pri kraju, češće odlaze kući, a to znači da ne žele dugo čekati na prijevoz.

Korisnici su pak primijetili da u takvim trenucima Uber (ali i drugi prijevoznici tog tipa) iskorištava činjenicu da je korisniku baterija "pri kraju" i podiže cijene prijevoza. Ne mnogo, ali dovoljno da pažljiviji korisnik primijeti.

Stoga, kad sljedeći put poželite naručiti Uber, provjerite u kakvom vam je stanju baterija. Mozda možete uštedjeti koju kunu ako ga naručite prije nego što vam baterija uđe u crveno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti