Nizozemski dizajner Richard Vijgen  osmislio je aplikaciju temeljenu na proširenoj stvarnosti, koja će nam omogućiti - nemoguće. Korisnici Appleovih uređaja s iOS-om moći će, naime, nakon što instaliraju aplikaciju nazvanu Architecture of Radio moći na svojem iPhone ili iPad uređaju u realnom vremenu gledati radio signale bežičnih mreža koje su im u dometu. Priloženi video pokazuje svu zanimljivost i atraktivnost aplikacije koja neodoljivo podsjeća na scene iz Matrixa. 

Aplikacija je trenutačno predstavljena kao dio izložbe u Centru za umjetnost i medije u njemačkom Karslruheu, a dodatna je "fora" u tome što signali koje vidite na svojim zaslonima zapravo nisu stvarni. Radi se o procjeni na temelju udaljenosti od pojedinog izvora, no bez obzira na to što vaš iPhone ili iPad ne može "za stvarno" prepoznati signale bežičnih mreža (čak i onih sa satelita, ako ste im u dometu!) sve ono što ćete vidjeti na svojim uređajima je zapravo vrlo, vrlo realno. 

Primljeni signali wireless mreža se obrađuju i procesuiraju kroz aplikaciju koja koristi augmented reality tehnologiju i tako se dobije simulacija "šetnji" kroz signale u realnom vremenu. Uostalom, pogledajte sami kako sve izgleda, iako nema baš neku praktičnu primjenu, svejedno iznimno zanimljiva i ako vam 2.99 američkih dolara nije previše za izdvojiti aplikaciju možete kupiti na iTunesima

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju