Želite otputovati na Mars 2020.? Mi svoju kartu već imamo, a evo kako nam se možete pridružiti

Hrvatska ima skromnih 6500 "putnika" na Mars pa vam je ovo savršena prilika da budete među rijetkima koji će se moći pohvaliti kako su bili na Marsu.

Martina Čizmić | 21.08.2019. / 09:26

Karta za Mars (Foto: NASA)

Svemirska putovanja uvijek su golicala maštu ljudi. No, do sad je to iskustvo bilo rezervirano samo za posebno obučene astronaute i znanstvenike te šačicu veoma bogatih ljudi.

Nije tajna da je nekima od najbogatijih ljudi svijeta upravo san otputovati na Mjesec ili Mars. Elon Musk jedan je od onih koji svoju želju ne skriva i aktivno radi na tome da zaista vidi Crveni planet. Hoće li se s njega i vratiti, tek treba vidjeti?

Ali, jeste li znali da i vi možete otputovati na Mars? I to već 2020.?

Naime, NASA provodi program "Send Yoru Name to Mars" odnosno "Pošalji svoje ime na Mars". Istina, to možda nije ono što ste imali na umu kad ste pročitali da možete otputovati na Mars, ali ovo "putovanje" neće vas koštati više od nekoliko minuta vašeg vremena, a daje vam za pravo da se među prijateljima pohvalite kako se i vaše ime nalazi na Marsu.

Ilustracija (Foto: AFP) Amerikanci već planiraju let na Mars, i to 2033. godine

Dovoljno je posjetiti NASA-inu stranicu posvećenu misiji Mars2020 i prijaviti se za put. NASA će vam "izdati kartu" koju možete pohraniti na svoje računalo ili podijeliti na društvenim mrežama, a e-mailom će vas obavijestiti kad vaše ime stigne na Mars.

Uz to, možete se prijaviti i u "klub čestih putnika" te sudjelovati i u drugim "putovanjima" koje NASA bude organizirala. Tako možda čak možete i otputovati na Mjesec.

Trenutno je prijavljeno ukupno 8,6 milijuna imena iz cijelog svijeta. No, zanimljivo je vidjeti otkud dolaze budući putnici za Mars.

Tako se nešto više od 2,5 milijuna "putnika" prijavilo iz Turske. Slijedi Indija s nešto više od 1,1 milijun putnika te SAD s 964 tisuće.

Hrvatska ima skromnih 6500 "putnika" na Mars pa vam je ovo savršena prilika da budete među rijetkima koji će se moći pohvaliti kako su bili na Marsu.

Što još čekate? Pridružite nam se!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti