Mnogi ljudi Facebook smatraju jednom od najboljih kompanija za rad u tehnološkoj industriji, međutim, kako bi dobili posao potrebno je odgovoriti na neka prilično neobična pitanja.

Business Insider prikupio je neka od najtežih pitanja koja vam mogu postaviti na razgovoru za posao u ovoj kompaniji.

Bez obzira na to želite li biti programer ili raditi u marketingu, Facebook je pripremio pitanja oko kojih ćete se poprilično namučiti.

1. Pitanje za analitičara podataka - "Nalazite se u zgradi sa 100 katova i imate 2 jaja. Kako ćete iskoristiti ta dva jaja da biste pronašli kat iznad kojeg će se bačena jaja definitivno razbiti, uključujući i taj kat?"

2. Pitanje za dizajnera proizvoda - "Ako bi od vas tražili da redizajnirate bankomat, kako biste to učinili?"

3. Pitanje za analitičara podataka - "Koliko se rođendanskih poruka svakodnevno pošalje putem Facebooka?"

4. Pitanje za posao online prodavača - "Koliko biste novca tražili da operete svaki prozor u Seattleu?"

5. Pitanje za tehnološkog partnera - "Što biste radili na Facebooku tijekom svog prvog dana na poslu?"

6. Pitanje za posao menadžera tehničkih projekata - "Opišite kako radi internet stranica?" (ovo je pitanje u cijelosti, bez ikakvog konteksta)

7. Pitanje za posao softverskog inženjera - "Imate dvije žarulje i zgradu sa 100 katova. Morate pronaći kat sa kojeg možete bacite žarulje i biti sigurni da će se one slomiti. Pronađite taj kat sa najmanjim brojem testiranja."

8. Pitanje za posao analitičara rizika - "Koliko u SAD-u ima usisivača?"

9. Pitanje za posao inženjera proizvoda - "Koje imate mogućnosti da spriječite ljude na bežičnoj mreži na kojoj ste i vi (ali nemate administracijska prava) da zauzimaju pojasnu širinu streamajući video-snimke?"

10. Pitanje za posao prikupljanja podatka o korisnicima - "Koji bi bio vaš plan akcije ako bi upload fotografija iznenada pao za 50 posto?"

11. Pitanje za posao internet marketing analitičara - "Upravo vas je oteo ruski gangster. On stavlja dva metka za redom u prazan pištolj koji prima 6 metaka, okreće ga i puca. 'Klik'. I dalje ste živi. Onda vas pita želite li da ga opet zavrti i puca ili da odmah povuče obarač? Koja je vjerojatnost, za svaku od ove dvije mogućnosti, da ćete biti upucani?"

12. Pitanje za poziciju dizajnera proizvoda - "Treba li Facebook razvijati vlastite aplikacije ili bi se trebao oslanjati na tuđe?"

13. Pitanje za posao specijaliste za medije - "Na koju stvar ste najmanje ponosni u vašem životopisu?"

14. Pitanje za posao analitičara proizvoda - "Kada biste imali pristup svim podacima koje ima Facebook, što biste s njima učinili?"

15. Pitanje za posao suradnika za rizike oglasa - "Ako biste imali 100 brojeva kreditnih kartica sa svim podacima, kako biste ih iskoristili da zaradite što više novca za 24 sata pomoću online transakcija?"

16. Pitanje za posao softverskog inženjera - "Pokušavate opljačkati sve kuće u ulici. U svakoj se nalazi identična količina novca. Vaš cilj je da opljačkate kuće na način da sebi osigurate najveći plijen. Jedina zabrana je sljedeća: kada opljačkate jednu kuću, ne možete opljačkati susjednu."

17. Pitanje za posao analitičara korisničkih operacija - "Koju biste metodu koristili za uočavanje lažnih profila?"

18. Pitanje za posao analitičara korisničkih informacija - "Mislite li da bi Facebook trebao biti dostupan u Kini?"

19. Pitanje za posao analitičara podataka - "Putujete za Seattle i trebate saznati hoće li padati kiša. Zovete 3 prijatelja koji žive tamo i pitate ih pada li kiša. Šansa da svaki od njih govori istinu je 66 posto. Sva tri prijatelja vam kažu da u Sattleu pada kiša. Koja je vjerojatnost da u Seattleu zaista pada kiša?"

20. Pitanje za poziciju menadžera - "Koliko se novca potroši na internetu?"

Izvor/Foto: BusinessInsider/Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju