Želite svaki dan imati novo umjetničko djelo na svome zidu? Treba vam Scribit

Zašto umjesto tapete ili naljepnice ne biste na zid stavili Scribit i svaki dan imali novo umjetničko djelo?

Martina Čizmić | 06.04.2018. / 08:04

Scribit (Foto: CRA-Carlo Ratti Associati/Profimedia) (Foto: CRA-Carlo Ratti Associati/Profimedia)

Talijanski studio za dizajn CRA u Milanu će predstaviti zanimljiv spoj tehnologije i dizajna. Radi se o malom robotu koji u samo nekoliko minuta na zidu može nacrtati što god mu vlasnik zada.

Umjesto tapeta ili naljepnica koje dolaze već unaprijed tiskane, Scribit može nacrtati točno ono što vlasnik želi i tako u nekoliko trenutaka dosadan bijeli (ili crni) zid pretvoriti u pravo umjetničko djelo.

Dodatna mu je prednost što za crtanje koristi markere koji se mogu i brisati, tako da u svakom trenutku vlasnik može promijeniti izgled crteža ili svaki dan imati drugo umjetničko djelo na zidu.

Kako ističu u CRA, Scribit na potpuno nov način prezentira digitalni sadržaj, jer ga može u svakom trenutku može doraditi ili promijeniti. Tako, primjerice, restoran može u svakom trenutku promijeniti svoj jelovnik ili financijska institucija mijenjati informacije o cijeni dionica ili valuta. 

Scribit (Foto: CRA-Carlo Ratti Associati/Profimedia) (Foto: CRA-Carlo Ratti Associati/Profimedia)

Instalacija Scribita veoma je jednostavna i brza. Dovoljno je tek pet minuta, prazan zid, dva čavla i utičnica. Iz CRA uvjeravaju kako Scribit može jednako dobro crtati po bilo kakvoj površini – od stakla do gipsanih ploča. 

Previše vremena provodimo pred nekom vrstom ekrana – televizorom, računalom, tabletom ili telefonom. Želimo li još ekrana u našem životu? Scribit je alternativa ekranu – robotski sustav koji crta na bilo kakvoj vertikalnoj površini, a ujedno zadovoljava našu iskonsku potrebu da crtamo po zidovima. Scribit ima samo 20 centimetara u promjeru i debeo je tek 8 centimetara, a napravljen je od aluminija, pojasnio je Carlo Ratti, jedan od autora Scribita.

Scribit će službeno biti predstavljen 16. travnja na svjetskom sajmu dizajna Salone del Mobile u Milanu, dok će službena crowdfunding kampanja biti lansirana 5. lipnja 2018. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti