Želite "uživo" doživjeti prvo spuštanje na Mjesec? Sad imate priliku

Na stranici se nalazi više od 11 tisuća sati digitaliziranih i restauriranih snimki iz kontrolne sobe, a neke od njih sad se prvi put mogu čuti.

Martina Čizmić | 16.07.2019. / 09:13

Misija Apollo 11 uživo (Foto: Screenshot/Apollo 11 in Real Time)

Prije 50 godina misija Apollo pomaknula je granice ljudskog istraživanja svijeta oko sebe. Prvi je put ljudska noga kročila drugim nebeskim tijelom.

Oni koji su 1969. pratili cijeli događaj, opisuju ga kao nešto posebno. No što je s onima koji su rođeni nešto kasnije ili nisu mogli uživo pratiti spuštanje na Mjesec?

Grupa filmaša i dizajnera osmislila je web-stranicu koja posjetiteljima omogućuje praćenje Apolla 11 u stvarnom vremenu. Sve je napravljeno kako bi ostavilo dojam da ste se zaista vratili u 1969. Od glavnog sata koji odbrojava minute i sekunde do spuštanja preko originalnih snimaka iz kontrolne sobe i onih koje su napravili sami astronauti.

Posjetitelji mogu odabrati i pogledati bilo koji trenutak u misiji, ali se i "uživo" uključiti u trenutak spuštanja i čuti legendarne riječi Neila Armstronga.

Na stranici se nalazi više od 11 tisuća sati digitaliziranih i restauriranih snimki iz kontrolne sobe, a neke od njih sad se prvi put mogu čuti. Posjetitelji također mogu pregledati više od 2000 fotografija, čuti komentare o samoj misiji, ali i vidjeti kako je TV prijenos takvog jednog događaja izgledao prije 50 godina.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti