Želja Stevea Jobsa: Apple razvija iCar?

Apple priprema 'novi i uzbudljivi projekt', a neki mediji nagađaju da bi to mogao biti automobil iCar na kakvom je navodno htio raditi Steve Jobs

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.02.2015. / 11:27

Želja Stevea Jobsa: Apple razvija iCar?

Jedan od članova Appleovog upravnog odbora Mickey Drexler, govoreći o Steveu Jobsu prošle je godine komentirao kako bi, da je osnivač Applea preživio, danas radio na Appleovom automobilu – iCaru. Nakon što je predstavljen prvi Teslin automobil Jobs ga je pohvalio i rekao kako je njegova unutrašnjost predivna te kako ekipa u ovoj kompaniji nije napravila samo običan automobil, već cijelu platformu. Ove su Drexlerove izjave ponovno postale aktualne u posljednjih tjedan dana nakon što je u San Franciscu primijećen 'misteriozni Appleov kombi' opremljen kamerama – iako još nitko ne zna o čemu je riječ, mediji već nagađaju kako Apple priprema konkurenta Googleovom Street View servisu ili tehnologiju za automobile bez vozača kakvu također razvija Google, ali i brojne druge automobilske kompanije. Da Apple zaista priprema tehnologiju vezanu uz automobile, novinarima Business Insidera potvrdio je jedan (neimenovani) zaposlenik kompanije koji je rekao kako je u Apple već zaposleno oko 50 ljudi koji su prije radili u Tesli.

Riječ je osobama koje su u Tesli bili pripravnici, a specijalizirani su za 'mehaniku, proizvodnju i robotiku'. Isti je zaposlenik rekao kako je novi projekt na kojem Apple radi iznimno uzbudljiv te na BI-u kažu kako bi taj projekt mogao zaista biti Appleov automobil – iako to ne bi bilo u skladu s dosadašnjim proizvodima ove kompanije. Postoje još neke teorije oko tog novog projekta, a jedna od njih je da razvijaju tehnologiju za povezivanje telefona s automobilom (podsjetimo, Apple je već predstavio CarPlay putem kojeg se s iPhoneom može upravljati određenim opcijama automobila) te bi, npr. umjesto s klasičnim ključem, korisnici putem iPhonea mogli otključavati automobil koji podržava ovu tehnologiju i koristiti ga za upravljanje opcijama kojima danas upravljamo putem upravljačke ploče automobila. S obzirom da službenih informacija iz Applea nema, tijekom sljedećih dana i mjeseci možemo očekivati brojne glasine oko tog 'novog i uzbudljivog projekta' na kojem trenutno rade u ovoj kompaniji te se ljubitelji Applea kompanije nadaju da bi to zaista mogao biti automobil iCar.

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti