Žena pala i razbila glavu, a spasila se jer je imala AirPods slušalice u ušima: "Da ih nisam imala, umrla bih"

Gadgeti koje nosimo svakodnevno na sebi doista mogu nekome spasiti život. Otkrila je to i Amerikanka koja se oporavlja jer je hitne službe nazvala pomoću slušalica AirPods.

Branimir Vorša | 20.01.2022. / 10:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šezdesetogodišnja dizajnerica cvjetnih aranžmana iz New Jerseyja, Susan Putman, u listopadu 2021. godine doživjela je nesreću koja je mogla završiti kobno. Spotaknula se u svojem garažnom studiju i udarila glavom o oštar metalni stup.

Radila sam na vijencu u obliku potkove veličine oko jednog metra, odmaknula sam se da ga pogledam i zaboravila sam na kutiju koja se nalazila na podu, prisjetila se Putman za časopis People.

Mora da sam jako pazila da ne padnem na vijenac jer sam se spotaknula i poletjela možda dva metra kroz zrak i udarila glavom u metalne stupove, kaže Putman.

Slika nije dostupna Svoje bizarno iskustvo odlučio podijeliti s javnosti kao upozorenje: Evo zašto ne biste trebali zaspati sa slušalicama

Nije bila sigurna je li izgubila svijest ili ne, ali se sjeća kako je došla k sebi i shvatila da jako krvari, a da nema nikoga tko bi pozvao pomoć. Tad je shvatila i da ima svoje slušalice AirPods i da može koristiti Siri da nazove hitnu službu.

Kad sam dodirnula glavu i osjetila da krvari, shvatila sam da su mi slušalice AirPods u ušima. Bilo je puno krvi i preplašila sam se, ali sam odmah rekla: 'Hej Siri, nazovi hitnu', prisjeća se Putman.

Appleova virtualna asistentica je napravila poziv, a Putman je bila povezana s operaterom hitne službe, koji je ostao na liniji sve dok policija i hitna pomoć nisu stigli.

Jedino čega se sjećam jest da su stigla dva policajca i jedan mi je držao ručnik uz glavu. Kolegi je rekao da kaže hitnoj da odmah dođe jer sam gubila puno krvi. Iskreno, da je prošlo još 15 minuta, nisam sigurna da bih preživjela. Nema sumnje, da nisam imala svoje slušalice AirPods, umrla bih, smatra Putman.

Završila je sa sedam šavova na glavi i dijagnozom potresa mozga. Sljedećih mjesec dana nije mogla gledati u ekrane a da je ne uhvati mučnina, no zato je normalno mogla nastaviti raditi ono što najviše voli, svoje cvjetne aranžmane, uz koje sluša glazbu pomoću slušalica AirPods.

Slika nije dostupna Ismijavanje američkih carinika na internetu: Ne samo da su se osramotili, već su se sa svojim "ulovom" pohvalili i na Twitteru

Putman je svoju priču podijelila s prijateljima i obitelji te otkrila da većina njih nije znala da se Siri može koristiti na slušalicama AirPods za upućivanje poziva. Ta ju je činjenica jako zasmetala, pa je slučajno spomenula svoje iskustvo tijekom nevezanog poziva Appleovoj podršci radi problema sa svojim iPadom. Pitala je kako netko može ispričati svoju priču Appleu, a tehničar joj je rekao da izravno pošalje e-mail izvršnom direktoru Applea, Timu Cooku.

Putman nije vjerovala da će to upaliti, ali je odlučila pokušati. Deset minuta kasnije dobila je odgovor i sada naširoko dijeli svoje iskustvo.

Samo mislim da je širenje informacija stvarno dobra stvar. Nadam se se da bi ovo moglo pomoći i nekom drugom, poručila je na kraju.

Izvor: People

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti