Ismijavanje američkih carinika na internetu: Ne samo da su se osramotili, već su se sa svojim "ulovom" pohvalili i na Twitteru

Carinici su se na Twitteru pohvalili zapljenom krivotvorenih Appleovih slušalica, no problem je u tome što to nisu bili lažnjaci, već slušalice kineske kompanije OnePlus.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2020. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američka Uprava za carinu i zaštitu granica pohvalila se sa zanimljivim ulovom - 2 tisuće pakiranja slušalica za koje kažu da je riječ o krivotvorenim modelima popularnih Appleovih bežičnih slušalica AirPods. Slušalice su u SAD-u stigle iz Hong Konga te je njihova vrijednost da je riječ o "pravim" uređajima, a ne krivotvorinama iznosi skoro 400 tisuća dolara. U službenoj objavi vezanoj uz ovu zapljenu navodi se kako je zadatak carinika štititi američku javnost na dnevnoj bazi od različitih opasnosti, a uz objavljeni tvit carinici su napisali kako te slušalice - nisu Appleove.

MeanIT slušalice TWS B21 - 9 RECENZIJA: MeanIT TWS B21 slušalice - tko kaže da bežične slušalice moraju biti skupe?

I tu su u pravu, to zaista nisu Appleove slušalice, no problem je što to nisu niti krivotvorene Appleove slušalice. Svatko tko malo bolje prati tehnologiju bez problema mogao je prepoznati logo na pakiranju slušalica - riječ je o slušalicama kineske kompanije OnePlus koja je poznata po kvalitetnim gadgetima pristupačnije cijene u odnosu na poznatije brendove. Isti je slučaj i sa slušalicama OnePlus Buds koje su zaplijenjene te njihova cijena iznosi 79 dolara po komadu.

Prema službenim podacima, pošiljka je bila na putu prema Nevadi, no detaljnijih informacija o tome kome je bila namijenjena trenutačno nema. Također, nije poznato zašto je ta pošiljka zaustavljena i postoji li neki dodatni razlog zapljene - pored činjenice da slušalice OnePlusa izgledaju slično poput Appleovih.

Samsung Galaxy Buds Live RECENZIJA: Samsung Galaxy Buds Live - elegantne slušalice koje nećete ni osjetiti u uhu

Na Twitteru mnogi ismijavaju ovaj potez američkih carinika i poručuju im da zaposle osobe koje znaju "čitati etikete i guglati", neki im poručuju da ne samo što su se osramotili, već su to objavili i na internetu, a čak su im se javili i iz OnePlusa s porukom da im vrate slušalice.

No dio korisnika smatra kako krivnja za zapljenu ne leži na Upravi za carinu i zaštitu granica, već je kriva sama kineska kompanija čije su slušalice "čista kopija" Appleovih slušalica pa smatraju da se ne treba čuditi potezu carinika koji su za kineske slušalice mislili da su AirPods.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti