Životne prekretnice nutricionisticu Martinu potaknule su na velike promjene

Nismo imali pojma o poduzetništvu. Doslovno sam upalila kompjuter i u tražilicu upisala: Kako otvoriti firmu?, otkriva svoje početke Martina Gilja.

Zimo Zimo | 20.10.2022. / 11:31

Martina Gilja, Nutri Kulti (Foto: Nova TV)

 ”Startaj Hrvatska” nastavlja potragu za iznimnim pojedincima koji su odlučili uzeti sudbinu u vlastite ruke, zasukati rukave te svojim radom i zalaganjem, osigurati bolju budućnost za sebe i svoje najmilije.

U novoj priči vidjet ćemo zahtjevan put koji je prošla poduzetnica Martina Gilja, kako bi na tržište plasirala svoje grickalice. Martinina priča pokazat će nam kako je za uspjeh u poduzetništvu potreban cijeli spektar znanja i vještina, ali i potreba da tržištu ponudimo nešto novo. Ona je odlučila pretvoriti svoje znanje u kvalitetne proizvode i sada stoji iza brenda ”Nutri Kulti”.

Radi se o ručno rađenim grickalicama izrađenima od nutritivno bogatih sastojaka koje su nastale, jer je svojoj djeci htjela ponuditi zdraviju alternativu.Nutricionistica Martina Gilja majka je dvoje djece – devetogodišnjeg Borne i trogodišnje Eme. U kući u kojoj je odrasla sve se vrtjelo oko domaće hrane i vrta njezine bake te punog stola.

Kandidati treće sezone Startaj Hrvatska Počinje nova sezona projekta "Startaj Hrvatska"

Nakon srednje škole bio je logičan korak da se bavim hranom i prehranom te sam upisala Prehrambeno-biotehnološki fakultet, otkrila je.Njezina vizija budućnosti bila je jasna, a kada je s diplomom kročila na tržište rada, dočekao ju je hladan tuš. Nije mogla pronaći posao u svojoj branši pa se zaposlila u srodnoj industriji, kao farmaceutski predstavnik. Taj joj je posao donio supruga Josipa. Njihova ljubav okrunjena je brakom, a ubrzo je na svijet došao i sin Borna. Dok je odrastao, htjela je da njezino dijete isproba izvorne okuse namirnica, a u tome joj je pomogla njezina struka.

Bez obzira na smjernice koje daju stručnjaci o tome što dijete smije ili ne smije jesti, znala sam da želim da on proba i maslinovo ulje i svježe voće i povrće. Smetalo me to što god da smo u dućanu pronašli, imalo je neke skrivene šećere, aditive, transmasti za koje nismo željeli da ih naša djeca konzumiraju. Stoga smo počeli doma pripremati razne vrste kruha, palačinki, tortilla, grisina, ispričala je Martina.Tada je bila inspirirana i za promjenu na poslovnom planu, a ideje do kojih je došla i radišno razvijala, dovele su njezine proizvode na police 100 INTERSPAR i odabranih SPAR prodavaonica.

Martininu priču o njezinom putu u poduzetništvu, ali i životnim okolnostima u kojima se našla, ne propustite pogledati u novoj epizodi ”Startaj Hrvatska”, u nedjelju 23.listopada od 16 sati na Novoj TV.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti