Zlatni savjet koji slijedi CEO Airbnba: "Obogati se polako"!

Izvršni direktor Airbnba kaže kako će kompanija biti spremna za izlazak na burzu što je prije moguće, no još točno ne zna kada će izaći na burzu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2017. / 11:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za veliki broj putnika diljem svijeta svako putovanje počinje pretragom smještaja na Airbnbu, a koliki je potencijal ove kompanije, najbolje možemo vidjeti iz dosadašnjih ulaganja prema kojima je njezina vrijednost procijenjena na više od 30 milijardi dolara. Airbnb je zanimljiv brojnim investitorima koji s nestrpljenjem iščekuju mogućnost trgovanja dionicama ove kompanije na burzi te će njihov IPO, pored inicijalne ponude dionica Ubera, biti jedan od najzanimljivijih i najiščekivanijih među tehnološkim kompanijama.

Kada će ova kompanija točno izaći na burzu, još nije poznato, no detalje o njihovim planovima u bližoj budućnosti u razgovoru za Fortune otkrio je izvršni direktor kompanije Brian Chesky. On je rekao kako su trenutno u drugoj polovici dvogodišnjeg projekta nakon kojeg će biti spremni za IPO, no naglašava kako to ne znači i sam izlazak na burzu, već samo da će biti spremni te da će pažljivo razmišljati o svakom budućem koraku. Važno je biti odgovoran i dobro promisliti o svemu, a neka ranija iskustva tehnoloških kompanija pokazala su do kakvih sve problema može doći na burzi ako su kompanije nespremne. Zbog toga oni žele biti spremni za IPO što je prije moguće, no za sam izlazak na burzu čekat će pravi trenutak.

Iako je Airbnb kompanija koja je nastala tek prije devet godina i tijekom ovog vremena ostvarila je fantastične rezultate te njezina vrijednost konstantno raste, on je podsjetio na savjet koju mu je prije nekoliko godina dao Warren Buffett i kojeg se želi pridržavati u budućnosti. Buffet mu je rekao da se obogati polako te Chesky kaže kako je zaista ponekad potrebno podignuti nogu s gasa i pažljivo i promišljeno donijeti odluke o budućim koracima. Naime, tijekom velikog i brzog rasta lako može doći do problema s upravljanjem kompanijom i njezinom budućnosti, što može biti jako opasno – izvršni direktor Airbnba za sebe kaže kako ima samo 36 godina te se ovim poslom namjerava baviti još desetljećima, tako da zaista ima još jako puno vremena za osobni napredak (i bogaćenje), kao i za napredak i rast kompanije.

Izvor: Fortune
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti