Znamo kad i gdje, a evo što se priča što će točno Samsung predstaviti na svom događaju Galaxy Unpacked

A što ćemo vidjeti na Galaxy Unpackedu? Samsung službeno ne otkriva, ali već se dugo šuška...

Martina Čizmić | 01.07.2024. / 08:12

Samsung pozivnica (Foto: Samsung)

Samsung je godinama organizirao predstavljanje svojih novih uređaja početkom kolovoza. No, prošle su godine taj termin pomaknuli na kraj srpnja. Ove godine odlučili su ga pomaknuti još ranije.

Dugo se nagađalo o točnom datumu kad će i gdje održati svoj Galaxy Unpacked događaj i što će točno predstaviti na njemu, a službene pozivnice riješile su bar neke dileme.

Tako Samsung svoje nove uređaje planira predstaviti 10. srpnja i to u Parizu. Glavni grad Francuske nije odabran slučajno. Naime, Samsung je već nekoliko godina partner Olimpijskih igara pa je logično da će i svoje tehnološke adute predstaviti u gradu prema kojem će ovo ljeto biti usmjerene oči cijelog svijeta.

A što ćemo vidjeti na Galaxy Unpackedu? Samsung službeno ne otkriva, ali ono što će zasigurno biti na pozornici su novi preklopni uređaji Flip i Fold. Prema glasinama koje su iscurile u javnost, Galaxy Z Flip 6 i Galaxy Z Fold 6 trebali bi doći s boljom baterijom i navodno tanjim kućištem, ali i potencijalnom višom cijenom. Dizajnom bi trebali biti veoma slični aktualnoj inačici, a najveće bi promjene trebale biti u vanjskim ekranima i onome što se skriva ispod površine.

Šuška se da bi se moglo vidjeti i nove slušalice te pametni sati, s tim da je Samsung novi pametni sat, Samsung Galaxy Watch FE lansirao prošlog tjedna, pa je za očekivati da bi, ako budu predstavljeni novi pametni satovi, oni trebali biti višeg cjenovnog ranga.

  Samsung Galaxy Ring Jedan prsten da vlada svima: Zahuktava se utrka oko novog pametnog nosivog uređaja

No, najviše su pozornosti privukle informacije o službenom predstavljanju (i početku prodaje) pompozno najavljivanog Galaxy Ringa, odnosno pametnog prstena.

Podsjetimo, Samsung ga je prvo najavio početkom godine na svom događanju u SAD-u, a potom i pokazao kako bi prsten trebao izgledati tijekom sajma MWC u Barceloni. Sad su i službeno, istina ne na pozivnici, već u drugim dokumentima, potvrdili da bi Galaxy Ring u prodaju trebao krenuti početkom kolovoza. Odnosno da bi službeno predstavljanje funkcionalnih primjeraka imao upravo u Parizu.

Osim tehnoloških novosti, očekuje se da će Samsung predstaviti i novosti vezane uz umjetnu inteligenciju, točnije Galaxy AI. Prvotno predstavljen uz S24 seriju početkom godine, Galaxy AI proteklih je mjeseci dobio dodatne opcije, a u suradnji s Googleom i neke napredne opcije koje su tek kasnije došle na ostale telefone.

U pozivnici se ističe kako će Galaxy AI biti "uključen u posljednju Galaxy Z seriju i cjelokupni Galaxy ekosustav", što bi moglo naznačiti da će još neki uređaji dobiti AI mogućnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti