Zuckerberg se oglasio na Facebooku: Ovo je njegov izazov za 2019. godinu

"Veselim se još jednoj godini učenja i osobnog razvoja te raspravi o brojnim važnim pitanjima sa svima vama", napisao je na Facebooku Zuckerberg.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.01.2019. / 08:12

Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mark Zuckerberg svake godine želi naučiti nešto novo te odredi jedan veliki cilj koji želi ispuniti tijekom 365 dana – npr. do sada je razvio sustav umjetne inteligencije koji upravlja njegovom kućom, tijekom godine pretrčao je 365 milja, posjetio je sve savezne države SAD-a, pročitao 25 knjiga itd. Prošle godine cilj mu je bio fokus na stvari vezane uz američke izbore, privatnost i dobrobit samih korisnika (što zvuči prilično smiješno nakon što smo tijekom 2018. saznali na koje se sve načine Facebook neodgovorno odnosio prema korisnicima i njihovoj privatnosti), dok je jučer na Facebooku objavio cilj za 2019.

Tijekom godine Zuckerberg tako želi održati velik broj javnih rasprava o budućnosti tehnologije i njezina utjecaja na društvo kako bismo saznali kakvi nas sve izazovi i prilike čekaju tijekom sljedećih godina. Namjerava svakih nekoliko tjedana razgovarati sa stručnjacima i liderima, ali i s ljudima u zajednicama – ti će razgovori biti javni (moći će se pratiti putem Facebooka ili Instagrama) i Zuckerberg će koristiti različite formate razgovora kako bi bili što zanimljiviji.

Ovo će biti intelektualno zanimljivo, ali tu je i osobni izazov za mene također. Ja sam inženjer i navikao sam razvijati svoje ideje koje većinom govore za sebe… Veselim se još jednoj godini učenja i osobnog razvoja te raspravi o brojnim važnim pitanjima sa svima vama, napisao je na Facebooku Zuckerberg.

Kao što je svima dobro poznato, prošla godina bila je vjerojatno najteža i najizazovnija za Zuckerbergovu društvenu mrežu – od Cambridge Analytice do hakiranja, Facebook je još više izgubio povjerenje korisnika, a Zuckerberg i drugi visokorangirani dužnosnici kompanije morali su odgovarati na brojna neugodna pitanja istraživačkih tijela u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Navedeni problemi utjecali su i na cijenu dionice i tržišnu vrijednosti kompanije, koja sada iznosi nešto više od 400 milijardi dolara, ali i na bogatstvo Marka Zuckerberga – ranije ove godine njegova je vrijednost iznosila više od 80 milijardi dolara i o njemu se pisalo kao o budućem najbogatijem čovjeku na svijetu, dok je danas njegovo bogatstvo palo na "samo" manje od 54 milijardi dolara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti