Zuckerbergov Threads zabilježio čak 10 milijuna korisnika u prvih 7 sati od puštanja u javnost

Threads omogućuje korisnicima objavljivanje do 500 znakova i ima puno značajki sličnih Twitteru.

Hina | 06.07.2023. / 11:09

Threads
Threads (Foto: Afp)

Deset milijuna korisnika prijavilo se na Metinu novu aplikaciju Threads u prvih sedam sati, rekao je direktor tvrtke Mark Zuckerberg, objavio je u četvrtak BBC.

Aplikaciju je predstavio kao "prijateljskog" rivala Twitteru kojeg je u listopadu kupio Elon Musk.

Stručnjaci kažu da bi Threads mogao privući korisnike Twittera nezadovoljne nedavnim promjenama na toj platformi.

Threads omogućuje korisnicima objavljivanje do 500 znakova i ima puno značajki sličnih Twitteru.

Zuckerberg je ranije rekao da će održavanje platforme prijateljskom...u konačnici biti ključ njezina uspjeha.

Beskonačno je bolje da te napadnu stranci na Twitteru, nego se prepustiti lažnoj sreći Instagramova skrivanja boli, odgovorio je Musk.

Zuckerberg je na Threadsu upitan hoće li aplikacija biti veća od Twittera. Trebat će neko vrijeme, ali mislim da bi trebala postojati aplikacija za javne razgovore s više od milijardu ljudi na njoj, rekao je Zuckerberg.

Twitter je imao priliku to učiniti, ali nije uspio. Nadamo se da mi hoćemo, dodao je.

Konkurenti su kritizirali količinu podataka dostupnih aplikaciji, a to se odnosi na zdravstvene i financijske podatke te podatke o pregledavanju povezane s identitetima korisnika, prema Apple App Storeu.

Threads je dostupan za preuzimanje u više od 100 zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, ali još nije u Europskoj uniji zbog regulatornih problema.

Meta, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, nazvala je novu aplikaciju "početnom verzijom" i planira dodatne značajke poput mogućnosti interakcije s ljudima na drugim aplikacijama društvenih medija poput Mastodona.

Naša vizija s Threadsom je uzeti ono što Instagram radi najbolje i proširiti to na tekst, rekla je tvrtka prije lansiranja.

Unatoč tome što je Threads samostalna aplikacija, korisnici se prijavljuju putem Instagram računa. Njihovo korisničko ime za Instagram se zadržava, ali postoji opcija da svoj profil prilagode posebno za Threads.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti