Zviždači tvrde da je CIA dosad pronašla devet izvanzemaljskih letjelica, od kojih su dvije potpuno netaknute

Ako je vjerovati neimenovanim izvorima koji su se raspričali za britanski tabloid, Amerikanci već imaju u rukama devet izvanzemaljskih letjelica, od kojih su dvije u savršenom stanju.

Branimir Vorša | 29.11.2023. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američki obavještajni agenti uspješno su pronašli i uzeli najmanje devet potencijalno izvanzemaljskih letjelica, od kojih su dvije pronađene potpuno netaknute, otkriva britanski tabloid Daily Mail pozivajući se na izjave iz neotkrivenih izvora.

Tajne operacije navodno je orkestrirao Ured za globalni pristup (OGA), koji je ogranak unutar CIA-ine Uprave za znanost i tehnologiju osnovan 2003. godine. Izvori, za koje se tvrdi da su upućeni u povjerljive informacije, detaljno su opisali razne okolnosti vezane za pronalaženje tih izvanzemaljskih letjelica.

Izvanzemljac na vratima Lov na milijun dolara u SAD-u: Američki građani imaju priliku pristojno zaraditi ako mogu dokazati da su snimili - izvanzemaljca

Što tvrde neimenovani izvori?

Ima najmanje devet letjelica. Ako je bila riječ o padu, na njima je velika šteta. No dvije od njih potpuno su netaknute, ispričao je jedan od neimenovanih izvora za navedeni britanski tabloid.

CIA navodno koristi sofisticirani sustav za otkrivanje neidentificiranih letećih objekata (NLO-a) čak i dok su maskirani, tvrde isti izvori. Taj sustav pomaže posebnim američkim vojnim jedinicama u spašavanju olupina neljudskih letjelica koje slete, sruše se ili su oborene, navodi jedan od neimenovanih izvora.

Drugi izvor opisao je ulogu OGA-e kao facilitatora koji američkim operativcima omogućuje pristup ograničenim područjima diljem svijeta. Vrlo su domišljati u tome da mogu stići bilo kamo u svijetu kamo žele, rekao je isti izvor opisujući mogućnosti OGA-e.

Dok se OGA primarno fokusira na operacije koje uključuju nuklearno oružje, oborene satelite ili protivničku tehnologiju, neke se misije vrte oko pronalaženja i izvlačenja NLO-a, koje američka vlada sada službeno naziva "neidentificiranim anomalnim fenomenima" (engl. unidentified anomalous phenomena ili UAP).

Zadatak koji je pred nama jednostavno je staviti ga pod nadzor i zaštititi njegovu tajnost, naglasio je jedan od neimenovanih izvora. Objasnio je da stvarni pronalazak provodi vojska, ali se brzo prenosi u privatne ruke kako bi se izbjeglo pretjerano vođenje evidencije.

Službenoga komentara nema

Digitalni duh izvanzemaljca, ilustracija Nova teorija NLO stručnjaka: Izvanzemaljci nas kontroliraju kroz različite religije u računalnoj simulaciji

U koordinaciji s elitnim jedinicama kao što su Delta Force, SEAL timovi ili Nuclear Emergency Support Team (NEST), OGA igra ključnu ulogu u izvlačenju potencijalno izvanzemaljskih letjelica. JSOC i NEST, međutim, nisu odgovorili na upite britanskog tabloida o toj temi.

CIA kao "upravitelj portfelja" - izvor

Neimenovani izvor također je otkrio da CIA djeluje kao upravitelj portfelja za operaciju izvlačenja nakon nesreće NLO-a. Prikupljeni radioaktivni materijali šalju se nacionalnim laboratorijima američkog Ministarstva energetike, dok se neradioaktivni materijali i netaknute letjelice navodno predaju izvođačima obrambenih zrakoplovnih industrija.

Nakon svjedočenja zviždača u Kongresu vođa većine u Senatu Chuck Schumer sponzorirao je UAP Act Disclosure Act, koji je u rujnu uključen u Zakon o autorizaciji nacionalne obrane iz 2024. godine. Prijedlog zakona nalaže vladi da objavi otkrivene tehnologije nepoznatog podrijetla i biološke dokaze neljudske inteligencije.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti