3D&D UNIN Meetup otkriva kako se 3D i VR koriste u automobilskoj i industriji videoigara

Mate Rimac otkriti će kako se stvaraju automobili u virtualnoj stvarnosti.

Martina Čizmić | 19.04.2018. / 15:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi koji se bave 3D računalnom grafikom, virtualnom stvarnosti i naprednom vizualizacijom arhitekture imati će priliku razmijeniti iskustva, ali i naučiti nešt novo na prvom 3D&D UNIN Meetupu.

U organizaciji Odjela Multimedija, oblikovanje i primjena Sveučilišta Sjever u srijedu, 25. travnja 2018. s početkom u 11 sati u Sveučilišnom centru Varaždin ovaj stručni skup okupit će sve koji se bave 3D računalnom grafikom koja obuhvaća simulatore automobila i brodova, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR) te naprednu vizualizaciju arhitekture, kao i 3D računalne igre s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

Nakon otvorenja stručnog skupa i pozdravnih riječi rektora Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marina Milkovića te isticanja važnosti održavanja ovakvih stručnih skupova, prvo u nizu od izuzetno zanimljivih i interaktivnih predavanja koja će se održavati tijekom cijelog dana otvorit će Mate Rimac, CEO Rimac automobila dok će Damir Antolović, Head of UX Design u Rimac automobilima predstaviti trendove dizajna u automobilskoj industriji.

Sudionici stručnog skupa će također imati priliku upoznavanja s najboljim stručnjacima u 3D tehnologiji i dizajnu, a to su Dejan Kober (DD3D Studio) koji je ujedno i suorganizator ovog stručnog skupa, zatim Marko Pavlović (Marko Pavlović Design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM-Studio), Kruno Knežić (First Layer) te predstavnik Sveučilišta Sjever i suorganizator dr. sc. Andrija Bernik.

3D&D UNIN Meetup! samo je početak ovakve vrste okupljanja kvalitetnih i priznatih stručnjaka i drago mi je da smo s time krenuli upravo na Sveučilištu Sjever. Važnost ovog stručnog skupa prepoznali su i vodeći stručnjaci iz područja 3D tehnologije i dizajna od kojih naši studenti ali i svi prisutni doista mogu puno naučiti,istaknuo je suorganizator ovog stručnog skupa, pročelnik Odjela multimedije, oblikovanja i primjene, doc. art. Robert Geček.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti