Amazon će uskoro na američkom tržištu predstaviti svoj prvi televizor

Internetski gigant razvija vlastiti TV, ali i televizore u suradnji s partnerima, a prvi modeli na tržištu bi se trebali pojaviti sljedećeg mjeseca.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.09.2021. / 16:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Amazon radi na novom hardverskom projektu te bi se već sljedeći mjesec u prodaji na američkom tržištu mogli pojaviti njihovi - televizori. Prema izvorima novinara Insidera, ovaj tehnološki div već dvije godine radi na razvoju vlastitih TV, a za razvoj su zaduženi odjeli Amazon Devices i Lab126 koji su, među inim, zaduženi i za pametne zvučnike Echo i e-čitače Kindle.

Slika nije dostupna Želite li raditi za Amazon? Otvaraju razvojni centar u Hrvatskoj i traže radnike: "Kao da je netko upalio reflektor i prepoznao našu zemlju"

Osim vlastitih televizora na kojima rade, Amazon na ovom tržištu surađuje i s partnerskim kompanijama poput TCL-a. Njihovi televizori, koji će se prodavati pod Amazonovim brendom, imat će velike dijagonale ekrana - od 55 pa do 75 inča. Kako je Amazon u pitanju, jasno je kako će imati podršku za njihovu glasovnu asistenticu Alexa. Također, mediji spominju kako bi nadolazeći TV-i mogli imati predinstaliran Fire TV softver.

Ono što se ne spominje u medijskim natpisima, a što će mnogima biti od velike važnosti jest cijena Amazonovih televizora, odnosno kako će konkurirati na tržištu. Inače, Amazon je na indijskom tržištu već predstavio vlastite televizore s dijagonalama od 50 i 55 inča koje prodaje pod brendom AmazonBasics te je riječ o cjenovno povoljnim modelima.

Slika nije dostupna Amazon uvodi novost koju će brojni kupci dočekati s oduševljenjem

Ulaskom na to tržište u SAD-u, Amazon će preko noći od partnera postati konkurent brojnim kompanijama poput Samsunga, Sonyja, LG-a i drugih čiji se uređaji prodaju putem njihove online trgovine. Osim televizora, glasine ne spominju da u Amazonu razmišljaju i o nekim drugim tehnološkim proizvodima ili gadgetima. Podsjetimo, njihov ambiciozan ulazak na tržište pametnih telefona prije 7 godina pretvorio se u fijasko tako da su, na temelju tog iskustva, u kompaniji sada prilično oprezni kada je u pitanju hardver i hardverski proizvodi.

Izvor: Cnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti