Amazon uvodi novost koju će brojni kupci dočekati s oduševljenjem

Amazon je dogovorio partnerstvo s BNPL kompanijom Affirm zahvaljujući kojem će se proizvode skuplje od 50 dolara moći plaćati na rate.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2021. / 15:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od trendova na financijskom tržištu u posljednje vrijeme jest plaćanje na rate, pogotovo među mlađim korisnicima. Pri tome se ne misli na klasičan način kupovine s bankovnim karticama na rate na koji smo navikli, već na obročno plaćanje korištenjem posebnih platformi koje i onim mlađima, s manjim prihodima omogućuju da se domognu stvari koje bi im inače bile preskupe. Takav trend nazvan je buy now, pay later (BNPL), a o kako velikom tržištu je riječ najbolje možemo vidjeti po nedavnoj akviziciji teškoj skoro 30 milijardi dolara u kojoj je Square preuzeo BNPL kompaniju Afterpay.

Slika nije dostupna Amazonov patent otkriva kako zamišljaju budućnost dostave

Takvu su uslugu već predstavile i velike kompanije poput PayPala i Applea, kao i neke javnosti manje poznate tvrtke poput Klarne i Affirma. Kako je riječ o trendu koji ljudima omogućuje da više kupuju, odnosno više troše, u taj se vlak sada ukrcao i Amazon, gigant e-trgovine koji bi, jasno, itekako mogao profitirati od toga.

Amazon ipak nije predstavio vlastitu uslugu tj. platformu, već su se odlučili na suradnju s tvrtkom Affirm. Zahvaljujući tom partnerstvu, korisnici će stvari kupljene putem Amazona moći plaćati na rate. Na početku, ta će usluga biti ograničena, no s vremenom bi se broj korisnika i tržišta koji će moći kupovati na rate trebao povećati. Mogućnost obročnog plaćanja moći će se iskoristiti za kupovinu čija je vrijednost veća od 50 dolara te će korisnici te usluge ukupnu cifru moći podijeliti na nekoliko rata.

Iz Affirma kažu kako će za neke kupovine na rate zaračunati kamate, a za dio neće te da će biti u potpunosti transparentni oko krajnje cifre koju će korisnici morati plaćati te neće biti nekih skrivenih troškova ili naknada.

Amazonovi uređaji (Foto: AFP) Amazon dobio odobrenje za korištenje radara u spavaćim sobama

Partnerstvom s Amazonom donosimo transparentnost, predvidljivost i pristupačnost koju Affirm danas pruža, milijunima ljudima koji kupuju na Amazonu u SAD-u, komentirao je stariji potpredsjednik prodaje u Affirmu Eric Morse. Na tu je vijest, očekivano, reagirala i burza te je od najave suradnje krajem prošlog tjedna vrijednost dionica Affirma porasla za više od 40 posto.

Izvor: Business Insider


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti