Google i službeno najavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro

Saznali smo neke informacije o novim telefonima, dok je Google pravo predstavljanje sa svim podacima ostavio za jesen.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.08.2021. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon mjeseci glasina, Google je konačno i službeno najavio svoja dva nadolazeća pametna telefona iz serije Pixel. Kompanija ipak nije otkrila sve detalje o Pixelu i Pixelu 6 Pro te su se za početak fokusirali na vlastiti čipset nazvan Tensor koji, među inim, uključuje i poseban čip za operacije vezane uz umjetnu inteligenciju i strojno učenje te čip za sigurnost.

Slika nije dostupna Google s Pixelom 6 kreće Appleovim stopama

Kako se to može pretpostaviti iz samog imena, model Pixel 6 Pro pravi je flagship koji će na tržištu konkurirati uređajima poput Appleova iPhone 12 Pro Maxa i najjačim Galaxyjima. Dolazi sa 6,7-inčnim ekranom QHD+ rezolucije i frekvencijom osvježavanja od 120Hz te je blago zakrivljen na rubovima. Običan Pixel ima manji ekran (6,4-inčni FHD+) s frekvencijom osvježavanja od 90Hz. Oba modela imaju istu glavnu i ultraširoku kameru, dok Pixel 6 Pro još ima i 4x telefoto kameru.

Detalji o kamerama također nisu poznati, no zahvaljujući svim ugrađenim tehnologijama, kao i na demonstracijama koje su prikazali novinarima, možemo očekivati odlične fotografije.

Što se ostalih opcija tiče, iz Googlea su još objavili kako će telefoni imati senzor za prepoznavanje otisaka prstiju implementiran u sam ekran te će ih pokretati Android 12.

Dizajn telefona jest u skladu s fotografijama koje su već nekoliko puta procurile na internetu te, dok je prednja strana prilično čista s kamerom za selfije skrivenoj u rupici na ekranu, sa stražnje strane dominira velika horizontalna ploha na kojoj su smještene kamere. Iz Googlea kažu kako su tako htjeli naglasiti fotografske mogućnosti samog uređaja.

Slika nije dostupna Krajem godine očekujemo savitljive telefone Googlea, Viva i Xiaomija

Ono što svakako treba napomenuti kod ovih telefona, a što je naglasio stariji potpredsjednik zadužen za razvoj uređaja Rick Osterloh, jest da su oba modela pravi flagshipovi, odnosno dizajnom, mogućnostima i kvalitetom izrade premium proizvodi te će takva biti i njihova cijena. Osterloh je priznao da tijekom posljednjih nekoliko godina njihovi telefoni nisu bili na razini konkurentskih flagshipova, no to bi se s novom generacijom trebalo promijeniti. S obzirom na to za očekivati je da će se cijena Pixela kretati oko tisuću dolara, a modela Pro malo više.

Sve informacije o Pixelu 6 i njegovoj varijanti Pro trebali bi saznati tijekom jeseni, najvjerojatnije u listopadu.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti