ICT županija organizira novo izdanje StartIT IT startup akademije

Na StartIT IT startup akademiji 2020 u uži izbor je ušlo 15 inovativnih IT poduzetničkih projekata, dok su tri najbolja izabrana i nagrađena na završnom StartIT Demo Day-u. Ista se prilika sad nudi novim startupovima.

Martina Čizmić | 12.09.2021. / 09:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Treću godinu zaredom, Splitsko-dalmatinska županija u sklopu svog projekta ICT županija organizira StartIT IT startup akademiju - program stručne poduzetničke edukacije namijenjen pojedincima i timovima koji su u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih proizvoda ili usluga te žele steći nova znanja i vještine vezane za razvoj poslovne ideje i pokretanje poslovanja uz pomoć uspješnih mentora s bogatim iskustvom u vođenju vlastitih poduzeća.

Akademija se održava u Predinkubacijskom i coworking centru ICT županije PICS smještenom u okviru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Prijave za ovogodišnji StartIT otvorene su do 7. listopada, a broj mjesta je ograničen, pa pozivaju sve zainteresirane koji žele da njihov projekt ili ideja postane uspješna poduzetnička priča, da se prijave što prije na službenoj web stranci.

Polaznici StartIT IT startup akademije kroz osmotjednu edukaciju, imat će priliku do detalja razraditi svoje poslovne ideje, izraditi prototip, poslovni plan i analizu tržišta te se upoznati s izvorima financiranja, a za rad na projektu na raspolaganju im je prostor predinkubatora PICS. 

Nagradni fond ove godine iznosi 50.000 kuna, a podijelit će ga najbolji timovi ili pojedinci u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog startupa. Prva nagrada iznosi 15.000 kuna, druga 10.000 kuna te će se dodijeliti i pet nagrada po 5.000 kuna. Osim toga, svi polaznici StartIT IT startup akademije imat će priliku međusobno surađivati i stvarati "networking" s neiscrpnim mogućnostima ostvarenja poduzetničkih poznanstava.

Kako ističu iz ICT županije, slijedeći logičan korak za polaznike je program poticanja IT poduzetništva GrowIT, kojim se financira daljnji rast i razvoj postojećih projekata s ciljem jačanja cijelog lokalnog IT sektora, a sve kao dio platforme Digitalna Dalmacija koja, predstavlja centralno mjesto za okupljanje i prezentaciju splitske i dalmatinske IT startup scene.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti