Infobip otvorio novi, 150 milijuna kuna vrijedan kampus u Zagrebu i najavio: Ovo je tek početak

Inače, u Infobipu planiraju još jedan građevinski projekt. U planu je gradnja kampusa u Sarajevu koji bi mogao primiti oko 500 ljudi.

Martina Čizmić | 13.04.2022. / 16:38

Prvi hrvatski jednorog, vodnjanska tvrtka Infobip, službeno je predstavio svoj novi kampus u Zagrebu, za koji kažu da je njihov najvećih inovacijski centar u svijetu. Značajnog imena Alpha Centauri, kampus se prostire na impresivnih 11 900 kvadratnih metara zatvorenog i 5100 kvadratnih metara otvorenog prostora. 

Kako ističu u Infobipu, jedinstven je po tome što uz prostore za rad i edukaciju, ima i smještajne jedinice u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb. 

Slika nije dostupna Novo priznanje za vodnjansku IT tvrtku: Proglašeni najboljim pružateljem SMS firewall rješenja i CPaaS usluga

U Infobipu smo posvećeni razvoju cijele tehnološke zajednice u Hrvatskoj i to radimo na tri razine. Prva je razvoj i inoviranje koje predvode naši zaposlenici u Hrvatskoj i svijetu. Druga je postavljanje Hrvatske u središte developerske zajednice u ovom dijelu Europe kroz Infobip Shift. I treće, dajemo znanje i otvaramo vrata globalnog tržišta domaćim startupovima kroz naš program Startup Tribe. Hrvatska ima vrhunske talente i jako nas veseli da svojim djelovanjem možemo pomoći da se njihovi potencijali ostvare, istaknuo je tijekom predstavljanja Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Kampus može primiti preko 800 zaposlenika (u Vodnjanu ih radi oko 300), koji mogu raditi u uredima na tri etaže, a na raspolaganju im je i restoran (u kojem se priprema 20-ak vrsta jela na tjednoj razini i u kojem zaposlenici mogu jesti besplatno), konferencijska dvorana te rekreacijska dvorana, teren za skvoš i zajednički prostor za opuštanje. Za svjetski izgled ovog domaćeg kampusa odgovorni su arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike, a vrijednost investicije premašuje 150 milijuna kuna. 

Alpha Centauri je naš novi dom kreativne i inženjerske izvrsnosti u čiju smo izradu uložili jako puno truda, najboljih iskustava koje smo skupili diljem svijeta, ali i mnogo pozitivne energije. U Infobipu vjerujemo kako je disrupcija na globalnom tržištu moguća samo pomoću inovacija, a za stvaranje inovacija potrebno je nešto više od uobičajenog radnog prostora. Vjerujemo da će ovaj izvranredni kampus dodatno potaknuti istraživački duh koje njegujemo u Infobipu. Alpha Centauri predstavlja evoluciju našeg prvog kampusa u Vodnjanu, Pangee koji je bio važna prijelomnica za ubrzani razvoj našeg poslovanja i razvoja, dodaje Kutić.

Slika nije dostupna Infobip grabi dalje: Preuzeli američki Peerless Network i osigurali novo financiranje od 500 milijuna dolara

Iz 3LHD-a su pojasnili kako je cijeli projekt, od projektiranja do dovršetka izgradnje kampusa, trajao tri godine, a zgrada je trenutno jedna od najmodernijih poslovnih zgrada u ovom dijelu Eurpe. Kampus se prostire na zemljištu veličine oko 20 tisuća četvornih metara, od čega je trenutno iskorišteno oko 8 tisuća, a u Infobipu već imaju planove za proširenje kampusa u budućnosti. 

Sama zgrada kampusa je A+ energetskog razreda, a za hlađenje i grijanje radnih prostorija koriste se okolne podzemne vode, što rezultira manjom potrošnjom električne energije. Pomoću ‘zelene fasade’ koja okružuje vanjske element kampusa, a omogućuje više ljeta zimi i zaštitu od presnažnog sunca ljeti.

Inače, u Infobipu planiraju još jedan građevinski projekt. U planu je gradnja kampusa u Sarajevu koji bi mogao primiti oko 500 ljudi. 

Slika nije dostupna Izuzetno priznanje za vodnjanskog IT diva: Infobip ocijenjen najboljim svjetskim pružateljem usluga u CPaaS segmentu

Osim toga, u finalnu fazu ulazi i priprema izlaska Infobipa na tražište kroz IPO. Kako je rekao Kutić, cilj im je pokrenuti IPO do kraja ove godine, ali će točan datum ovisiti o kretanjima na globalnom tržištu kapitala. Nakon toga uslijedit će i plasiranje dionica na burzi u New Yorku, no i to će ovisiti o situaciji u svijetu i na tržištu kapitala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti