Na Samsungov odgovor novom iPhoneu nećemo dugo čekati

Čini se kako će Samsung za novu generaciju modela iz serije Galaxy S malo požuriti te S21/S30 možemo očekivati već u prvoj polovici siječnja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.10.2020. / 09:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Usprkos brojnim promjenama na tržištu pametnih telefona, dvije su kompanije tijekom posljednjeg desetljeća konstantno u vrhu i njihovi modeli svake godine konkuriraju za najbolje telefone na svijetu. To su, naravno, Apple i Samsung. Tijekom godina ovaj je duopol poremetio Huawei, čijem je preuzimanju liderske pozicije na tržištu presudio Trump, dok su modeli kompanija poput Xiaomija, OnePlusa i brojnih drugih zaprijetili Appleu i Samsungu uređajima s odličnim omjerom cijene i kvalitete.

Slika nije dostupna Samsung predstavio novi telefon koji nudi vrhunske značajke po pristupačnijoj cijeni

No i dalje se s velikom pozornošću prate najave novih pametnih telefona Applea i Samsunga. Nedavno smo pratili Appleovo predstavljanje iPhonea 12, a čini se kako će Samsung već za nekoliko mjeseci predstaviti svoje najjače adute za 2021. godinu i konkurente telefonima kompanije iz Cupertina. Prema glasinama koje dolaze iz Azije, a objavljene su na brojnim tehnološkim portalima, Samsung planira predstaviti novu generaciju modela iz serije Galaxy S ranije u odnosu na prošle godine, već početkom siječnja.

Nije poznato ime telefona te ćemo sljedeće godine saznati hoće li se prodavati kao Galaxy S21 ili Galaxy S30. Kao i ove godine, očekujemo tri modela - klasični S21/S30, model Plus i najjači model Ultra. Ono što bi im trebalo biti zajedničko jest najjači model Qualcommova ili Samsungova čipseta, a razlikovat će se po veličini ekrana, broju kamera i nekim dodatnim opcijama.

Prošli tjedan na mreži su procurile fotografije modela S21/30 Plus i Ultra i one otkrivaju dizajn uređaja (čiji bi ekran trebao iznositi 6,2 inča, odnosno između 6,7 i 6,9 za Ultru) te tri kamere sa stražnje strane kućišta, odnosno četiri kamere (navodno dvije zum leće) za model Ultra.


Razlog zbog kojeg iz južnokorejske kompanije žele požuriti s predstavljanjem novih telefona jest što možda žele napraviti mali odmak između predstavljanja klasične serije Galaxy S od nove generacije Folda, odnosno modela Fan Edition, koji se, barem kada je u slučaju S20 Fan Edition, pokazao kao pun pogodak.

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - 9 RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Fold2 5G - veći, čvršći i još malo privlačniji od prethodnika

Iako je do očekivanog predstavljanja ostalo još nešto manje od tri mjeseca, već je sada jasno kako neće biti velikog "Galaxy eventa", već će se, u skladu sa situacijom, novi telefoni predstaviti preko interneta.

Izvor: SamMobile 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti