Nova generacija Galaxyja Z Fold imat će bolje kamere

Na mreži su se pojavile glasine o novom modelu Samsungova telefona sa savitljivim ekranom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.04.2022. / 15:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako se očekivalo da bi telefoni sa savitljivim ekranima mogli donijeti revoluciju na tržište smartphonea, to se ipak nije dogodilo. Barem ne još. No ono što vidimo sa svakom novom generacijom takvih uređaja jest - evolucija. Tehnologija napreduje, ekrani su bolji i izdržljiviji, a i cijena više nije tako velika kao na prvim modelima.

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - 9 RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Fold2 5G - veći, čvršći i još malo privlačniji od prethodnika

Jedna od stvari za koju bi korisnici voljeli da je bolja na takvim uređajima je kamera, odnosno kvaliteta snimljenih fotografija. Čini se kako bi Samsung s nadolazećom verzijom modela Fold korisnicima mogao ispuniti tu želju te da će Galaxy Z Fold 4 imati još bolju kameru u odnosu na prethodnika.

Posljednje glasine koje su objavljene tako kažu da će Fold 4 imati telefoto kameru rezolucije 10MP s trostrukim zumom te je navodno riječ o istom senzoru koji se koristi u seriji Galaxy S22 tako da korisnici znaju što mogu očekivati od snimki. Osim te kamere, novi Fold trebao bi imati još dvije klasične stražnje kamere te s prednje strane kameru za snimanje selfija čija bi rezolucija trebala iznositi 10MP. S obzirom na to da model Fold 3 ima dvije selfie kamere, od kojih je 4MP kamera smještena ispod ekrana, nije poznato odnosi li se spomenuta 10MP kamera na primarnu selfi kameru ili na kameru ispod ekrana.

Slika nije dostupna Veliki interes za novom generacijom Samsungovih savitljivih telefona

Osim informacija o kameri, mrežom su se raširile i informacije (neslužbene naravno) da bi Z Fold 4 mogao imati i drukčiju šarku koja omogućuje savijanje ekrana u odnosu na prethodne modele. S novom bi šarkom telefon mogao biti malo tanji i lakši, a spominje se i smanjenje troškova, što bi moglo znači da bi nova generacija savitljivog Samsunga mogla biti jeftinija od prethodnog modela Z Fold 3.

Izvor: Digital Trends
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti