Ovo je telefon s najboljim ekranom na svijetu

Prošle godine najbolji ekran imao je Galaxy Note 5, u prvoj polovici godine tu su 'titulu' ponijeli Galaxy S7 i S7 Edge, a sada je telefon s najboljim ekranom proglašen Note 7

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.08.2016. / 08:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako vam je kvaliteta ekrana visoko na listi prioriteta prilikom kupovine pametnog telefona, onda razmislite o kupovini posljednjih Samsungovih mobilnih uređaja koji imaju najbolje ekrane na svijetu. Tako barem smatraju na stranici DisplayMate koji su u drugoj polovici prošle godine kao telefon s najboljim ekranom proglasili Samsungov Galaxy Note 5. Oko pola godine nakon toga, na ovoj stanici testirali su posljednje modele iz Galaxy S serije (S7 i S7 Edge) koji su od Notea 5 preuzeli titulu telefona s najboljim ekranima, a nakon što su testirali najnoviji telefon ove kompanije (Galaxy Note 7), objavili su kako novi Note ima još bolji i kvalitetniji ekran u odnosu na S7 i S7 Edge. Dijagonala AMOLED ekrana Notea 7 iznosi 5,7 inča uz rezoluciju od 1,440x2,560 piksela te je, kao i u slučaju Edge modela, riječ o zakrivljenom ekranu, a prema nekim posljednjim glasinama, čini se kako će Samsung u budućnosti na svim svojim najboljim telefonima (iz S i Note serija) koristiti isključivo zakrivljene ekrane koje su korisnici odlično prihvatili.

Na DisplayMateu, među inim, hvale svjetlinu ekrana i visoki kontrast Notea 7, jako mali postotak refleksije, dualne ambijentalne svjetlosne senzore s prednje i stražnje strane telefona, podršku za HDR videozapise itd. Što se ostalih opcija Notea 7 tiče, ovaj phablet radi na Exynos 8890 Octa procesoru, ima 4GB RAM-a, kameru rezolucije 12MP, 64GB memorije dodatno proširive microSD memorijskim karticama kapaciteta čak 256GB, a treba napomenuti da je ovaj uređaj vodootporan i otporan na prašinu. Na ZDnetu napominju kako je upravo superiorna kvaliteta Samsungovih OLED ekrana jedan od razloga zbog kojih bi Apple sljedeće godine trebao zamijeniti dosadašnje ekrane s OLED ekranima – iako ove informacije iz Applea nisu komentirali, sve je više glasina kako će na modelima iPhonea koje će Tim Cook predstaviti sljedeće godine ova kompanija koristiti upravo OLED tehnologiju. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti