Samsungov Galaxy S7 stiže već u siječnju?

Ako su glasine s interneta istinite, dizajn najnovijeg Samsungovog top modela već je finaliziran pa uskoro kreće njegova proizvodnja, a predstavljanje očekujemo već u siječnju sljedeće godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.10.2015. / 07:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je Samsung i dalje vodeća kompanija na tržištu mobilnih uređaja, prodaja njihovih telefona, kao i profit iz kvartala u kvartal sve su manji, a analitičari očekuju kako će ove godine po prvi puta zabilježiti smanjenje broja isporuka pametnih telefona. Nakon velikog uspjeha prvih Galaxy S modela, prodaja posljednjih modela S5 i S6 prilično je razočarala – jedan od razloga za to je Apple koji je napokon predstavio telefone s velikim dijagonalama ekrana (za mnoge je korisnike upravo veća dijagonala ekrana bila jedna od najvećih prednosti Samsungovih telefona u odnosu na iPhone), dok su drugi razlog kineske kompanije čiji telefoni koji rade na Androidu dolaze s hardverom koji može konkurirati Samsungovim top modelima, ali i s puno manjom cijenom.

Kao što su situaciju na tržištu ove godine pokušali popraviti s modelima poput Galaxyja S6, S6 Edge i Edge+, tako će sljedeće godine ova južnokorejska kompanija krenuti u osvajanje tržišta s Galaxyjem S7. Ako je vjerovati posljednjim glasinama koje su objavljene na mreži, dizajn najnovije perjanice u Samsungovoj mobilnoj ponudi finaliziran je još prošlog mjeseca i uskoro kreće njegova proizvodnja, dok njegovo službeno predstavljanje možemo očekivati već u siječnju. Ranim predstavljanjem Samsung će imati veliku prednosti u odnosu na Appleov iPhone 7 kojeg očekujemo tek u rujnu sljedeće godine, ali i u odnosu na top modele drugih velikih mobilnih kompanija koje će u veljači na najvećem mobilnoj sajmu na svijetu (Mobile World Congress) predstaviti nove pametne telefone. Osim još naprednijeg hardvera u odnosu na ovogodišnji model te Edge verzije novog Galaxyja koja će imati zakrivljen ekran, neke neslužbene informacije govore kako bi ovaj telefon mogao imati i opciju sličnu Appleovom 3D Touchu. Ova tehnologija prepoznaje jačinu dodira prsta po ekranu (lagan dodir ili jači pritisak) i, ovisno o jačini dodira, prikazuje različite opcije aplikacija.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti