Telemach završio proces stjecanja većinskog broja dionica Optima Telekoma

Stjecanjem većinskog broja dionica Optima Telekoma korisnicima će biti omogućeni konvergencija s uslugom mobilne telefonije te još bogatiji televizijski sadržaj.

Zimo Zimo | 21.01.2022. / 16:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nakon što je u srpnju prošle godine United Grupa potpisala kupoprodajni ugovor s Hrvatskim Telekomom i Zagrebačkom bankom o preuzimanju većinskog broja redovnih dionica Optima Telekoma, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je koncentraciju Telemacha Hrvatske i Optima Telekoma. S posljednjim regulatornim odobrenjem ostvareni su svi preduvjeti za konačno zaključenje prodaje temeljem koje će Telemach Hrvatska postati vlasnikom 54,31 posto dionica Optima Telekoma.

Slika nije dostupna Telemach Hrvatska, član United Grupe, od Hrvatskog Telekoma i Zagrebačke banke kupuje većinski udio u Optima Telekomu

Ulaskom Optima Telekoma kao najnovijeg člana u United Grupu, Optima i njezini korisnici imat će koristi od svih dosadašnjih i planiranih investicija United Grupe i Telemacha, što uključuje i ulaganje od gotovo milijardu kuna u modernizaciju postojeće i izgradnju najnaprednije 5G mobilne mreže.

Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga Optima Telekoma i Telemacha, korisnicima Optime bit će omogućena konvergencija s mobilnom uslugom, te još bogatiji i raznovrsniji televizijski sadržaj.

Sinergijom znanja i iskustva donijet ćemo bolju perspektivu za korisnike Optime, kojima će uskoro biti omogućeni konvergentni paketi mobilnih i fiksnih telekomunikacijskih usluga i TV usluge najnovije generacije, uz najbolje korisničko iskustvo. Posebno me veseli što postajemo ravnopravan treći integrirani operator u pokretnoj i nepokretnoj mreži čime ćemo potaknuti snažnije tržišno natjecanje, a čiju vrijednost će uskoro osjetiti svi korisnici telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. U tom smislu, u Telemachu nastavljamo sa snažnim ulaganjem u najnaprednije tehnologije kojima podižemo kvalitetu naših usluga, a zajedno s Optimom bit ćemo u mogućnosti konkurirati postojećim operatorima, jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom konvergentnih usluga, izjavio je predsjednik Telemach Hrvatska Adrian Ježina te zaključio da će ovom transakcijom ojačati tržišna pozicija Optime Telekoma i Telemacha, koji zajedno nastavljaju sinergijski rasti nudeći cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga, uključujući i TV.

Ulaskom u Telemach i United Grupu, Optima Telekom je stekao pouzdanog partnera koji će značajno unaprijediti dosadašnje poslovanje i otvoriti nove mogućnosti za kompaniju. Nova perspektiva očekuje i zaposlenike Optima Telekoma, njih 400, koji osnaženi stabilnošću i snagom United Grupe, dobivaju priliku sudjelovati u stvaranju novih vrijednosti za sve hrvatske građane, te sam Optima Telekom čiji korisnici nastavljaju koristiti usluge pod uvjetima dogovorenim i reguliranim kroz njihove trenutne ugovore.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti