10 Android tableta sa Mobile World Congressa

Mobile World Congress definitivno su obilježili tableti. Sve popularniji Googleov OS Android našao je svoje mjesto na mnogima od njih.

Zimo Zimo Zimo | 19.02.2011. / 19:15

10 Android tableta sa Mobile World Congressa

Mobile World Congress definitivno su obilježili tableti. Sve popularniji Googleov OS Android našao je svoje mjesto na mnogima od njih.

Apple ja sa svojih 14 milijuna prodanih iPada stekao veliku prednost, no poplavom novih tableta prednost njegovog iOS-apolako se stapa sa Androidom koji se utaborio na mnogim novim tabletima.

Unatoč raznim konkurentima sa manjim i većim zaslonima, sa Flashom i bez Flasha, više multimedijskog sadržaja ili manje, pitamo se koji će od ovih 10 tableta stati 'rame uz rame' Appleovom iPadu.


1. LG Optimus Pad


LG ima zaslon veličine 8.9 inča, dual core procesor, te Honeycomb 3D operativni sitem. Na stražnjoj strani uređaja nalaze se dvije kamere od 5 megapiksela pomoću kojih je moguće snimati u 3D-u, dok sa prednje strane ima kameru za video pozive od 2 megapiksela. Loša strana je to što uz pomoće stražnjih kamera 3D snimak nije moguće gledati na 3D zaslonu.


2. Samsung Galaxy Tab 10.1


Novi Galaxy Tab ima dual-core procesor sa Android 3.0 operativnim sistemom, zaslon veličine 10.1 inča, te stražnju kameru od 8 megapiksela, odnosno kameru sa prednje strane od 2 megapiksela.


3. HTC Flyer


Flyer ima zaslon dimenzija 7 inča sa ispoliranim čeličnim kućištem uz podršku stylusa. Tablet ima dual-core procesor od 1.5 GHz i 1GB RAM-a, dvije kamere, no dolazi samo uz Android 2.4.


4. Toshiba Tablet


Još uvijek tablet bez imena na sebi ima Android 3.0, zaslon od 10.1 inča sa dual-core Nvidia Tegra 2 procesorom i dvije kamere, te dodatni USB, miniUSB i microSD port. Iako dolazi sa Androidom 3.0, tablet još uvijek ima hardwareske tipke na sebi.


5. Acer Iconia Tab A500


Također tablet sa dual-core procesorom, zaslona rezolucije 1280x768 veličine 10.1 inča, HDMI izlazom i dvije kamere. Nažalost, tablet se isporučuje sa Androidom 2.3 koji se 'vrti' na Acerovom korisničkom sučelju.


6. ViewSonic ViewPad 10Pro


ViewPad se razlikuje od ostalih tableta po svojem dual-bootu, pa se tako na njemu nalaze Windowsi 7 i Android 2.2. Tablet je veličine 10.1 inča ima integriran 3G, WiFi i podržava Flash. Nedostatak mu je stara verzija Androida.


7. Motorola Xoom


Konkurent iPadu, Xoom ima 10 inčni zaslon sa posljednjom inačicom Androida 3.0 Honeycomb. Xoom ima dual-core procesor od 1GHz, dvije kamere sa podrškom snimanja od 720p HD, mogućnost nadogradnje 4G LTE, te hotspot značajku. Nedostatak mu je da je moguće koristiti SD karticu tek nakon što stigne nova inačica softwarea.


8. Huawei Ideos S7 Slim


Još jedan 7 inčni tablet sa dvije kamere, 3G-om, Bluetoothom i WiFi-em. Tablet ima Android 2.2 te rezoluciju od samo 800x400 piksela.


9. HP TouchPad


Sa potpuno novim WebOs operativnim sistemom, TouchPad ima samo prednju kameru i nema mogućnost proširenja memorije, no uz Motorolin Xoom jedini je pravi konkurent Appleovom iPadu.


10. BlackBerry PlayBook 4G


RIM-ov tablet sa novim OS-om, multitaskingom, 7 inčninim zaslonom, te mogućnostima za 4G i LTE, Playbook je još jedan tablet predstavljen na MWC-u. Još uvijek je nepoznat način integracije ovog tableta sa BlackBerry smartphoneima.

Via [ComputerWorld]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti