25 sati u virtualnoj stvarnosti za Guinnessovu knjigu rekorda

Buncanje, vrtoglavica, povraćanje i potpuna dezorijentacija u vremenu i prostoru simptomi su koji su se pojavili tijekom 25-satnog izazova...

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.05.2016. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Redatelj Derek Westerman zajedno s timom producenata pripremio je sobu u kojoj je proveo 25 sati i dvije minute noseći uređaj HTC Vive pomoću kojeg je imao uvid u svijet igara u virtualnoj stvarnosti, a sve kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Naravno, Westerman je radije istraživao svijet igara umjesto da je završavao misije pa je tako besciljno lutao i istraživao nestvarni svijet piksela.

Westerman je neko vrijeme bio u aplikaciji za crtanje, Tilt Brush, što je dodatno zakompliciralo njegovo stanje uma. Nakon 17. sati, redatelj je dobio vrtoglavicu i počeo povraćati u posudu koju je koristio i kao mjesto za uriniranje.

Nakon 21. sata VR-a, Westerman je počeo buncati i govoriti da ne zna gdje je, a cijeli njegov 25-satni pohod putem displeja pratili su njegovi suradnici i producenti. Pitanje je hoće li njegov mozak nakon ovog iskustva ikad više biti isti...

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti