Izgleda da su 3D pisači najpopularnija roba na Kickstarteru. Nakon što je FORM 1 prošle godine na popularnoj crowdfunding platformi skupio 3 milijuna dolara investicija (ili prednarudžbi, podložno diskusiji), čini se da i The Buccaneera čeka ista sudbina.

Pirate3D, startup iz Singapura koja stoji iza ovog 3D pisača, pokrenuo je Kickstarter kampanju sa skromnim ciljem - 100 000 dolara. Uspjeli su ga postići u roku od 10 minuta. U trenutku pisanja ovog članka više od 800 ljudi podržalo je kampanju, velika većina zapravo je kupila uređaj. 

Kreatori kampanje smatraju da su 3D printeri koji dolaze u dijelovima prekomplicirani za sastavljanje, stoga Buccaneer kupcu dolazi potpuno sastavljen. Uz to, uređaj podržava spajanje na WiFi mrežu. Dakle, kabel za napajanje je jedini kabel koji će te trebati. 

Za cijenu od samo 347 američkih dolara (plus $100 za poštarinu) dobiti će te potpuno funkcionalan 3D printer. Možda nećete moći ispisivati oružje ili hranu, no sigurno će poslužiti za izradu plastičnih figurica ili plastičnog pribora za jelo (materijal kojeg koristi za ispis navodno nije štetan za ljude). 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju