4 stvari na YouTubeu koje možda niste znali

Probajte zamisliti život bez YouTube-a. U današnje vrijeme to je gotovo nemoguće, jer smo navikli na to da nam je sve nadomak ruke

Zimo Zimo Igor Pičuljan | 04.06.2011. / 20:15

4 stvari na YouTubeu koje možda niste znali

Probajte zamisliti život bez YouTube-a. U današnje vrijeme to je gotovo nemoguće, jer smo navikli na to da nam je sve nadomak ruke pa tako i sadržaji sa YouTubea koji pokrivaju sve živo što se može vidjet i čuti.

Sve je to lijepo i krasno ali jeste li se ikad pitali da li možete nešto više s njim? Na vašu sreću mi smo tu da odgovorimo na vaše pitanje!


1. Početna točka gledanja videa


Prva tajna YouTubea je slanje sadržaja sa održanog dijela videa. Znate ono, gledate video i zapne vam na recimo 1:20 neki zanimljivi trenutak i sad želite to podijeliti sa svojim prijateljima, no uvijek ste morali pisati ” woow koja stvar na 1:20!”. Ne brinite, postoji jednostavno rješenje za vas kako da ispadnete cool i da vaš video koji ste poslali počne kretati sa točne lokacije koju ste si odabrali. Da bismo to ostvarili pokrenut ćete video sadržaj i dok je video pokrenut kliknut ćete sa desnom tipkom na određeni dio trake koji nam je zapeo za oko i označit ćete “Copy video URL at current time”.


2. YouTube Disco


Sljedeća jako zanimljiva i korisna stvar je disco opcija na YouTubeu. Opet ćemo o primjerima koje smo svi prošli na tulumima a to je kad se neko sjeti otvorit YouTube i odluči cijelu noć sjedit pred računalom i sa YouTube-a puštat stvari i ispunjavat glazbene želje.

Ne brinite nesretne duše Zimo je tu da vas spasi od muka jer je YouTube napravio genijalnu stvar a to je da jednostavno upišete www.YouTube.com/disco gdje će se otvorit poseban prozor koji će vas tražit da upišete neku ključnu riječ, poput imena pjesme, izvođača, ili tek toliko neki pojam te će sam generirat vašu playlistu koja je automatski podešena na autoplay što znači da ne trebate svaki put klikat za pokretanje novog sadržaja. Uz tu pogodnost dolazi paleta opcija poput mixa, ponavljanja i spremanja određene playliste. Cool stvar!


3. YouTube 'Add To'


Nadalje novo nastala mogućnost je “Add to”. Ova opcija nam omogućava soluciju ako gledamo neki video material da ga jednostavno pohranimo za kasnije i on se automatski sprema u “Watch Later playlist”. Ako kliknemo na strelicu sa desne strane omogućeno nam je da taj određeni video pohranimo pod neku od naših playlist-a ili da ga svrstamo u favorite. Ali prije svega bitno je da budete prijavljeni na YouTube kanal inače to sve neće raditi. Tako da prva stvar je ako već nemate napravite YouTube korisnički račun ili se prijavite i uživajte.


4. Povijest pregledavanja videa


A sada po nama možda najbolja stvar ikada koja je omogućena na YouTube kanalu, a to je da možemo pregledavat povijest naših posjeta, što smo sve označili da nam se sviđa i playlista. Koliko puta ste se probali sjetiti nekog cool i zabavnog sadržaja da podijelite to sa svojim prijateljima, a niste se mogli sjetiti naziva video sadržaja, te ste potrošili sate ukucavajući neke riječi koje bi možda imale neke veze sa tim videom a zapravo nema veze jedno s drugim? Zato je Zimo ekipa tu da vas poštedi blamaža i nepotrebnog ćelavljenja od nervoze i otkrije vam tajnu.

Dok se prijavite na svoj korisnički račun na YouTube kanalu kliknite na svoje korisničko ime na vrhu. To će vas odvesti na posebnu stranicu gdje ćete imati uvid u svoju povijest posjeta video sadržaja, te ono što ste označili da vam se sviđa i playliste koje ste stvorili. Cool zar ne?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti