7 znakova da biste trebali razmisliti o novom mobitelu

Niste sigurni kad je pravi trenutak za novi mobitel? Provjerite naš popis.

Martina Čizmić | 11.03.2019. / 13:12

Pametni telefon (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Promjena mobilnog telefona za neke je redovita aktivnost koju prakticiraju svako toliko. Najčešće prilikom isteka pretplatničkog ugovora ili kad se na tržištu pojavi najnoviji model. No za neke je promjena veoma stresna. Ne samo da treba arhivirati sve podatke sa starog, već treba među stotinama modela na tržištu odabrati novi i potom se naviknuti na sve nove opcije i aplikacije koje s njim dolaze. 

No, htjeli mi to priznati ili ne, dogodi se trenutak kad moramo zamijeniti svoj mobilni telefon novim. Za neke je to veoma jasan trenutak - kad telefon prestane funkcionirati. Tad nastaje panika i pokušavaju se spasiti oni bitni podaci bez kojih ne možemo funkcionirati (kao što je telefonski imenik). Ali većina će uređaja već ranije početi pokazivati znakove da su spremni za "mirovinu" i novu zamjenu.

Niste sigurni koji bi to znakovi bili? Provjerite naš popis.

1. Baterija traje sve kraće

Ako vam je mobitel više na punjaču nego bez njega, bateriji je vjerojatno iscurilo vrijeme. Iako ste bili na servisu, možda i kupili novu bateriju, ali već dva do tri sata nakon skidanja s punjača vaš mobitel je na dvadesetak ili manje posto, vjerojatno je vrijeme za novi.

2. Zaslon je razbijen ili slabije reagira

Ako vaš mobitel ne reagira na prvu kad dodirnete zaslon u želji da otvorite aplikaciju ili dođete do nekog broja u imeniku, možda imate problem sa zaslonom. Ako je još k tomu razbijen, a više nije pod garancijom, šanse su velike da vam je isplativije kupiti novi nego ga popravljati.

3. Nedovoljno prostora za fotografije ili videomaterijale

Do prije samo nekoliko godina 16 GB bilo nam je dovoljno za sve dokumente, fotografije i videomaterijale, no danas mnogima to nije dovoljno. Novije generacije mobitela nude u startu 32 ili 64 GB, što znači da nećete morati brisati uspomene s putovanja, druženja s prijateljima i obitelji, pa čak ni dokumente za posao.

4. Slabije čujete ljude koje zovete

Ako ste sve glasniji kad s nekime razgovarate ili usred prenošenja važne informacije nekoliko puta ponavljate jedno te isto, vjerojatno vaš mobitel ima problem s mikrofonom ili slušalicom. Ako ne želite da baš cijeli svijet zna s kime pričate i o čemu, zamijenite svoj mobitel novijim modelom.

5. Ne možete ažurirati omiljene aplikacije

Sustav vas obavještava da je vrijeme za ažuriranje aplikacija, ali kad to pokušate napraviti, javlja da imate ili premalo prostora na mobitelu ili je vaš sustav zastario. Želite li i dalje koristiti te aplikacije, morat ćete razmisliti o novom uređaju.

6. Uređaj se resetira ili gasi sam od sebe

Baš ste htjeli odgovoriti na poruku koja vam je stigla kad se sve na ekranu smrznulo, a uređaj se restirao? Ili vam je čudno što vas nitko ne zove, bacite pogled na mobitel i shvatite da se ugasio. Da, vrijeme je da mu potražite nasljednika.

7. Imate priliku kupiti novi uređaj na akciji

Ako vaš mobilni telefon vapi za nasljednikom, a uređaj koji vam je zapeo za oko upravo se našao na akciji, nemojte odgađati. Čak i ako ga ne mislite odmah koristiti ipak ćete imati alternativu kad vaš stari mobitel počne odbijati poslušnost.

Tako je primjerice za sve ljubitelje mobitela Samsung Tele2 pripremio odličnu ponudu. Provjerite o čemu se radi u prvom Tele2 centru ili na webu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti