A1 lansirao virtualnu trgovinu koja je još bolja od prave

Posjetitelji A1 virtualnog shopa mogu preko videoveze s bilo koje lokacije uživati u svim prednostima posjeta fizičkoj poslovnici te se uz pomoć djelatnika u stvarnom vremenu informirati i obaviti kupnju brže i jednostavnije.

Martina Čizmić | 01.10.2019. / 15:16

A1 virtualna trgovina (Foto: A1 Hrvatska)

Godinu dana od rebrandinga istraživanja su pokazala kako 98 posto korisnika poznaje brend A1. Korisnici su A1 percipirali kao tehnološki naprednijeg i inovativnijeg operatora od drugih i kao vodiča kroz složeno digitalno doba.

U skladu s digitalnim navikama korisnika koje pokazuju godišnji porast u broju posjeta (20 %) na web-stranici a1.hr, pri čemu se najviše transakcija realizira putem mobilnih uređaja (65%), A1 je pokrenuo novi oblik prodaje proizvoda i usluga kroz digitalne kanale – A1 virtualni shop.

Riječ je o inovativnoj usluzi koja omogućuje korisniku da u stvarnom vremenu razgovara s djelatnikom A1, koji ga preko videoveze može provesti kroz virtualni shop, pokazati mu proizvode, predstaviti usluge i odmah mu odgovoriti na sva pitanja te mu, ako korisnik to poželi, pomoći u realizaciji kupnje.

Korisnici su dobro prihvatili novo ime brenda, ali i povećali svoja očekivanja koja povezuju sa smjerom koji smo nazvali novim oblikom života. A1 Lapssus i A1 Internet zaštita primjer su jednostavnih digitalnih rješenja za korisnike, a sada predstavljamo i A1 virtualni shop, koji donosi novo iskustvo kupnje. Korisnici koji su isprobali uslugu oduševljeni su osobnim kontaktom s našim agentima koji mogu ostvariti iz udobnosti svojeg doma i vjerujem da će ovakav model dodatno povećati zadovoljstvo naših korisnika, izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika u A1 Hrvatska.

A1 web-stranicu kao glavni digitalni kanal mjesečno posjećuje milijun korisnika, bilježimo stalan porast posjeta i transakcija te smo pokrenuli A1 virtualni shop kako bismo našim korisnicima olakšali komuniciranje s našim agentima na kanalu koji im je najbliži – mobilnom uređaju, putem videopoziva, u stvarnom vremenu. A1 virtualni shop još je jedno od naših pametnih digitalnih rješenja koja doprinose našoj viziji digitalnog društva u kojem se tehnologija i ljudsko djelovanje međusobno nadopunjuju te nam donose najbolje elemente iz obaju svjetova, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.

A1 virtualni shop moguće je posjetiti na internetskoj stranici www.a1.hr jednostavnim klikom na posebnu ikonu. Korisnik ostavlja svoj broj, a djelatnik u shopu korisnika „poziva“ u virtualni shop. Za uspostavu razgovora korisniku su potrebni računalo i mobilni uređaj, odnosno telefon, koji mu omogućuju da na zaslonu svog uređaja vidi virtualni shop i njegova djelatnika, omogućujući mu iskustvo fizičke poslovnice, ali s lokacije koja njemu odgovara. Ova digitalna platforma objedinjuje live video, slanje poruka u stvarnom vremenu, glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti u jednu uslugu pa komunikacija postaje brža, neposrednija i interaktivnija, a korisniku se omogućuje personalizirano i poboljšano korisničko iskustvo. Proces kupnje u virtualnom shopu postaje brži i jednostavniji jer korisnik ne mora „lutati“ cjelokupnom ponudom, već prodajni djelatnik za njega lako pronalazi proizvod. Time štedi vrijeme za kupovinu, ali i vrijeme koje bi potrošio na put do fizičke poslovnice, naglašavaju iz A1. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti