AGRIVI dobitnik prestižne nagrade UN-a za inovacije u poljoprivredi

Kvalitetna rješenja za digitalnu poljoprivrede učinkovito mijenjaju način proizvodnje hrane, a AGRIVI je još jednom potvrdio da je u samom svjetskom vrhu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.09.2021. / 11:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krajem srpnja ove godine AGRIVI je, od ukupno 170 konkurenata, ušao među 27 finalista u sklopu natjecanja Digitalna izvrsnost u poljoprivredi u Europi i Srednjoj Aziji, koje provodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. U konačnici, AGRIVI je odnio pobjedu u kategoriji Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima, čime je još jednom potvrdio poziciju jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Slika nije dostupna AGRIVI u 7 godina probio 100 tržišta diljem svijeta te ušao u top 10 globalnih poljoprivrednih aplikacija

Ponosan sam što je AGRIVI još jednom prepoznat kao inovativno tehnološko rješenje koje je doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Hrvatskoj, već na globalnoj razini. Ova je nagrada još jedna potvrda učinkovitosti i kvalitete AGRIVI softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima. Uz pomoć softvera, kakav je i AGRIVI, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede. S druge strane, njihovom se implementacijom u proizvodnju osigurava stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućuje sljedivost pa na taj način potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju. To više nije naša budućnost, već sadašnjost, naglasio je osnivač i direktor AGRIVI-ja Matija Žulj te dodao kako se nada da će u narednom razdoblju sve veći broj proizvođača početi digitalizirati svoju proizvodnju.

U prvoj fazi regionalnog natjecanja, prikupljeno je gotovo 200 prijava, iz 38 zemalja. Ukupno je 171 rješenje ispunjavalo uvjete za prijavu na natječaj za digitalnu izvrsnost u poljoprivredi, a u završnicu natjecanja ušlo je 28 rješenja koja su osmišljena kao odgovor na poljoprivredne izazove Europe i središnje Azije, u ukupno 7 kategorija. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti