Airbnb traži od susjeda da postanu cinkeri i prijave zabave u susjedstvu

Uoči američkih praznika iz Airbnba poslali su poruku svima koji će rezervirati smještaj putem njihove platforme, ali i njihovim susjedima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.05.2023. / 11:22

Party (Foto: Getty Images)

U SAD-u se bliži Memorial Day te 4. srpnja kada će mnogi Amerikanci otići na odmor, a dio njih smještaj će pronaći upravo putem Airbnba. Mnogi će to vrijeme iskoristiti za opuštanje i zabavu, no iz Aribnba podsjećaju na pravila smještaja koja su na snazi još od 2020.godina kada su pokazali palac dolje zabavama u iznajmljenom smještaju, odnosno upozorili goste da ne održavaju partyje u kućama i stanovima. Od tada je zabilježen pad prijava zabava i buke u smještaju putem Airbnba od 55 posto.

Slika nije dostupna Airbnb je napokon poslušao kritike korisnika te uvodi važnu opciju u svojoj servis

Za prigode poput ovih koji dolaze, ali i npr. Halloweena i novogodišnjih proslava ta se pravila posebno naglašavaju. Airbnb isto je napravio i tijekom Memorial Daya prošle godine, a u ovotjednoj objavi na svom blogu najavili su kako će isti stroži režim nastaviti i tijekom nadolazećeg produženog vikenda. Kompanija tako namjerava uvesti određena ograničenja za sve rezervacije u trajanju od jedne ili dvije noći, a najavili su i blokiranje rezervacija koje će se čine riskantnim, na temelju ranijih recenzija, udaljenosti od mjesta rezerviranja smještaja itd.

U slučaju nepoštivanja pravila, goste se upozorava kako im prijeti suspenzija, odnosno blokada korištenja njihova računa.

Također, iz Airbnba su pozvali sve susjede da putem tzv. “linije za podršku susjedima” prijave sve goste koji rade zabave u smještaju koji su unajmili putem njihove platforme. Podsjetili su i kako domaćinima nude posebne senzore koji mjere razinu buke kako bi mogli pratiti situaciju u smještaju koji iznajmljuju, ali bez kršenja privatnosti njihovih gostiju.

Putovanje (Foto: Getty Images) Ljudi ponovno masovno putuju: Airbnb ostvario rekordan rezultat

Iako su incidenti na Airbnbu rijetki, posvećeni smo pomaganju našim domaćinima u promociji odgovornog putovanja u njihovim susjedstvima te na smanjenju rizika disruptivnih zabava, koje su zabranjene na našoj platformi, komentirali su iz ove kompanije.

Izvor: Airbnb
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti