"Ako nekoga treba uhititi, zatražit ću da to budem samo ja": Unatoč zabranama Elon Musk najavio nastavak rada u Teslinoj tvornici

Iako je okrug Alameda zabranio povratak rada poslovnih subjekata do kraja svibnja, Elon Musk ponovno je pokrenuo Teslinu tvornicu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2020. / 13:38

Elon Musk (Foto: AFP)

Frustrirani Elon Musk prešao je s riječi na djela! Nakon što je nedavno na Twitteru zatražio oslobađanje Amerike te odluke o karanteni nazvao fašističkima, ovaj tjedan donio je odluku o ponovnom početku rada svoje tvornice u Fremontu, čija bi budućnost u slučaju nastavka lockdowna mogla doći u pitanje. No zbog toga bi se mogao naći u problemima jer Tesla za ponovno pokretanje poslovanja - nema dozvolu. Naime, iako je na razini Kalifornije donesena odluka o ponovnom pokretanju poslovanja, okrug Alameda, čiji je dio i Fremont, ima vlastite kriterije te prema njima gospodarski subjekti moraju ostati zatvoreni do kraja svibnja.

Slika nije dostupna Musk prijeti preseljenjem sjedišta Tesle iz Kalifornije

To je itekako razljutilo šefa Tesle, koji više nije mogao čekati na otvaranje tvornice automobila, a prilikom najave ponovnog pokretanja proizvodnje na Twitteru je objavio: Ako nekoga treba uhititi, zatražit ću da to budem samo ja. Kako su neki radnici rekli novinarima Business Insidera, njih su nazvali iz Tesle i najavili im povratak na posao u ponedjeljak, a naglasili su da bi zbog nepoštivanja te odluke mogli ostati bez posla.

Musk je protiv okruga Alameda čak i podigao tužbu, nakon čega su iz tog okruga poručili kako se vesele skorašnjem dogovoru o "odgovarajućem sigurnom planu", podsjetivši na kolektivnu odgovornost otvaranja poslovanja i smanjenja restrikcija prema fazama na najsigurniji mogući način.

Elon Musk (Foto: Getty) Musk bez dlake na jeziku: Odluka da ljudi zbog koronakrize moraju biti u kući je fašistička, to nije demokracija, ni sloboda!

Razdoblje prije koronakrize bilo je najbolje u povijesti Tesle - bilježili su rekordnu proizvodnju i prodaju, a rekordi su obarani i s cijenama dionice i tržišnom vrijednošću. Čak su i rezultati za prvi ovogodišnji kvartal bili i više nego dobri, usprkos koronakrizi, no svima je jasno koliko je negativni gospodarski utjecaj karantene te da je potrebno krenuti s popuštanjem mjera kako bi se proizvodnja i gospodarstvo ponovno pokrenuli. Naravno, pri tome treba voditi računa i o sprječavanju daljnjeg širenja zaraze virusa SARS-CoV-2 jer se u SAD-u broj preminulih od bolesti COVID-19 sve više i jako brzo približava 100 tisuća.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti