Frustrirani Elon Musk prešao je s riječi na djela! Nakon što je nedavno na Twitteru zatražio oslobađanje Amerike te odluke o karanteni nazvao fašističkima, ovaj tjedan donio je odluku o ponovnom početku rada svoje tvornice u Fremontu, čija bi budućnost u slučaju nastavka lockdowna mogla doći u pitanje. No zbog toga bi se mogao naći u problemima jer Tesla za ponovno pokretanje poslovanja - nema dozvolu. Naime, iako je na razini Kalifornije donesena odluka o ponovnom pokretanju poslovanja, okrug Alameda, čiji je dio i Fremont, ima vlastite kriterije te prema njima gospodarski subjekti moraju ostati zatvoreni do kraja svibnja.

To je itekako razljutilo šefa Tesle, koji više nije mogao čekati na otvaranje tvornice automobila, a prilikom najave ponovnog pokretanja proizvodnje na Twitteru je objavio: Ako nekoga treba uhititi, zatražit ću da to budem samo ja. Kako su neki radnici rekli novinarima Business Insidera, njih su nazvali iz Tesle i najavili im povratak na posao u ponedjeljak, a naglasili su da bi zbog nepoštivanja te odluke mogli ostati bez posla.

Musk je protiv okruga Alameda čak i podigao tužbu, nakon čega su iz tog okruga poručili kako se vesele skorašnjem dogovoru o "odgovarajućem sigurnom planu", podsjetivši na kolektivnu odgovornost otvaranja poslovanja i smanjenja restrikcija prema fazama na najsigurniji mogući način.

Razdoblje prije koronakrize bilo je najbolje u povijesti Tesle - bilježili su rekordnu proizvodnju i prodaju, a rekordi su obarani i s cijenama dionice i tržišnom vrijednošću. Čak su i rezultati za prvi ovogodišnji kvartal bili i više nego dobri, usprkos koronakrizi, no svima je jasno koliko je negativni gospodarski utjecaj karantene te da je potrebno krenuti s popuštanjem mjera kako bi se proizvodnja i gospodarstvo ponovno pokrenuli. Naravno, pri tome treba voditi računa i o sprječavanju daljnjeg širenja zaraze virusa SARS-CoV-2 jer se u SAD-u broj preminulih od bolesti COVID-19 sve više i jako brzo približava 100 tisuća.

Izvor: Business Insider