Ako ponovno bude izabran za predsjednika SAD-a, Trump bi volio da mu Musk bude savjetnik

“Stavio bih ga u svoj kabinet, apsolutno, ali ne znam kako bi sve to mogao raditi sa svim stvarima koje vodi”, rekao je Trump u jednom intervjuu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.08.2024. / 14:34

Trump i Musk (Foto: Afp)

Čini se kako se između Donalda Trumpa i Elona Muska rađa prava mala bromansa. Prvo je Musk podržao bivšeg američkog predsjednika i aktualnog predsjedničkog kandidata nakon što je na njega pokušan atentat, a onda je Trump, zbog Muska, promijenio mišljenje o električnim automobilima i pokazao palac gore elektrifikaciji.

Agenti odvode ozlijeđenog DOnalda trumpa na sigurno nakon pucnjave na njegovom skupu Nakon pucnjave na Trumpovu skupu društvene mreže pune teorija zavjera, Musk sad i službeno dao svoju "punu podršku" Trumpu

Tijekom jednog nedavnog intervjua s bivšim marincem Shawnom Ryanom, Trump je govorio i Musku i njihovom odnosu. Bivši predsjednik SAD-a pohvalio je Muska i nazvao ga genijalcem te je rekao kako bi ga rado stavio u svoj savjetodavni odbor ako dobije još jedan mandat, no naglasio je kako zbog svojih brojnih obveza, to ipak neće biti moguće: Stavio bih ga u svoj kabinet, apsolutno, ali ne znam kako bi sve to mogao raditi sa svim stvarima koje vodi. Ipak, Trump kaže kako bi, kada su u pitanju teme poput umjetne inteligencije, Musk mogao savjetovati njegovu administraciju.

Ipak ništa od toga

Kako naglašavaju na NY Postu, Musk je tijekom proteklih izbora svoj glas uvijek davao konkurenciji - Obami 2012., Hillary Clinton 2016., dok je prije četiri godine glasao za Bidena. Sada je promijenio mišljenje i, umjesto Bidenove nasljednice Harris, podršku je dao Trumpu.

Kao jedan od razloga njegove podrške Trumpu na NYP spominju slično stajalište, odnosno odnos prema rastu ilegalne imigracije. Također, Musk, kao i još neki lideri tehnološke industrije razočarani su Bidenovim stavom i strožim politikama koje se odnose na regulativu poslovanja i tržišta, što je također utjecalo na njihovu odluku da Bidenovoj politici pokažu palac dolje i okrenu se njegovim protivnicima. Podsjetimo, tijekom pandemije Musk je bio iznimno kritičan prema regulatornim tijelima i demokratskim političarima u Kaliforniji koji su zahtijevali privremeno zatvaranje tvornica kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Iz istog razloga prebacio je sjedište tvrtke iz San Francisca u Austinu u Teksasu.

Vitalik Buterin Suosnivač Ethereuma upozorava ulagače na dvoličnost političara "prijateljski" nastrojenih prema kriptovalutama

U razgovoru s Ryanom, Trump je rekao kako ima odličan odnos s Muskom kojeg je više puta pohvalio: On je totalno neobičan lik… ali je fantastičan čovjek. Koliko je postao dobar s izvršnim direktorom Tesle i vlasnikom platforme X pokazuje i činjenica da je Donald Trump ponovno počeo redovito objavljivati sadržaj na X-u, pri čemu je većina objava usmjerena protiv Kamale Harris.

 Izvor: NY Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti